Bjud på två olika efterrätter som gästerna kan välja mellan. Lika goda båda två!

TIRAMISù
6 personer
2 stora ägg, separerade gulor och vitor
75 gram florsocker
1 tsk vaniljsocker
250 g mascarponeost
10 savoiardikex (italienska fingerkex)
1 dl starkt kallt espressokaffe
½ dl marsalavin
Kakao att pudra över strax före servering.
Gör så här:
1. Vispa äggulorna med sockret. Vispa ner osten med elvisp.
2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten.
3. Dela kexen på hälften. Blanda kaffe och likör i en liten skål. Doppa kexbitarna snabbt på båda sidorna i kaffeblandningen. Ta fram 6 vackra glas och lägg 1–2 bitar av de blöta kexen i varje. Häll på lite av smeten över kexen. Doppa kex och lägg i glasen, fortsätt sedan att varva med smet och kex. Avsluta med smet.
4. Låt stå och dra till sig smakerna i kyl över natten. 5. Före servering: sikta över ett täckande lager av kakao.

PANNACOTTA
6 portioner
5 vaniljstänger
8 dl grädde
1 dl socker
1 gelatinblad
2 dl hallonsås
Gör så här:
1. Snitta vaniljstängerna och lägg ned dem och grädden i en kastrull, koka upp.
2. Kyl ned och ställ i kylen över natten.
3. Dagen efter: koka upp grädden igen och rör ned sockret.
4. Ta upp vaniljstängerna och skrapa ur de kvarvarande fröna ner i grädden.
5. Lägg gelatinbladet i kallt vatten och därefter ned i grädden. Rör om.
6. Häll upp pannacottan i vackra glas och ställ in i kylen i 4 timmar. 
Före servering: häll försiktigt på kall hallonsås.

Fler goda recept: 

NUVARANDE Bjud på tiramisù och pannacotta
NÄSTA Titta in i skånegården som det tog 25 år att färdigställa