Italiensk bruschetta

Italiensk bruschetta

AV JESSICA HOFFMANN & TONE RÖRSETH FOTO MARTINA K SVENSSON
En härlig förrätt eller ett litet mellanmål är den här italienska bruschettan som är väldigt enkel att göra.

Italiensk bruschetta
4–6 portioner
6 skivor levain-bröd
1 ask körsbärstomater
2 färska milda knipplökar
2 vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
Salt och peppar
Gör så här:
1. Grilla brödet gyllenbrunt.
2. Hacka tomater, lök och vitlök, fördela på brödskivorna.
3. Droppa över olivolja och smaksätt med lite salt och peppar.

Fler härliga recept: 

Kommentarer

Kommentera

Etiketter: Recept, bruschetta
Tiramisu och pannacotta

Bjud på tiramisù och pannacotta

Bjud på två olika efterrätter som gästerna kan välja mellan. Lika goda båda två! TIRAMISù 6 personer 2 stora ägg, separerade gulor och vitor 75 gram florsocker 1 tsk vaniljsocker 250 g mascarponeost 10 savoiardikex (italienska fingerkex) 1 dl starkt kallt espressokaffe ½ dl marsalavin Kakao att pudra över strax före servering. Gör så här: […]

Philipponnat Grand Blanc är Annas dryckestips till förrätten.

Anna Spendrups förrätt

Anna Spendrup trivs på landet och familjegården Nådhammar. Exklusivt för Gods & Gårdar har Anna komponerat en meny med gårdens egna råvaror i fokus.

Somrig jordgubbstårta.

Kakfest på Claestorp

På Claestorps säteri värnar man om sina mattraditioner. Cecilia Lewenhaupt hämtar inspiration från gårdens kokbok med recept samlade sedan 1700-talet. Här bjuder hon på kakor och desserter.

SIMRISHAMN1

Simrishamns dolda skatt

Paret Nörgaard älskar antikviteter vilket syns i deras välkomponerade hem i Simrishamn. En annan passion är trädgård och på baksidan av huset framträder en undanskymd grönskande oas som är en del av stadens historia.

Lammracks från Nådhammar.

Lammracks med närodlade råvaror

Här är Anna Spendrups lammracks med råvaror från den egna gården, Nådhammar.