Här är Anna Spendrups lammracks med råvaror från den egna gården, Nådhammar.

Här är Anna Spendrups lammracks med råvaror från familjegården Nådhammar.

Lammracks med grönsaksragu & rödvinssky
6 personer

1,5 kg lammrack, gärna svenska
salt & timjan
vitlök

Gör så här:
1. Putsa lammet från hinnor.
2. Salta och stek köttet gyllenbrunt i smör. Avsluta med timjan och vitlök sista minuten.
3. Lägg köttet på en plåt och baka i ugn på 110 grader till 57 grader. Låt vila.

Till grönsaksragun:
6 gröna sparrisar
6 vita sparrisar
6 rädisor
10 färskpotatisar
6 färska lökar
smör
vitvinsvinäger
1 dl kycklingbuljong

Gör så här:
1. Skala och skär all sparris i bitar.
2. Koka potatis och färsklök mjuka var för sig i saltat vatten och dela dem sedan i halvor.
3. Skiva rädisorna tunt.
4. Innan servering, smält smör i en stekpanna och tillsätt alla grönsaker. Fräs 1 min, tillsätt buljong och koka ihop. Smaka av med vinäger och salt.

Till blomkålspurén:
1 huvud blomkål
5 dl mjölk
3 dl grädde
salt

Gör så här:
1. Skär ner blomkålen i bitar, koka dem mjuka i grädde och mjölk.
2. Sila av vätskan och pressa lite lätt. Mixa till puré. Salta.

Till rödvinsskyn:
0,5 dl rödvin
1 klyfta vitlök
1 schalottenlök
0,5 l kalvfond
1 kvist timjan

Gör så här:
1. Skala och skiva löken och låt den svettas i en kastrull. Tillsätt vinet och koka ihop. Lägg i timjan. Slå på fonden och koka till simmig konsistens, sila, krydda och tillsätt en klick smör.
2. Servera lamracken med grönsaksragun, purén, rödvinsskyn och gärna även tunt skivade gulbetor, polkabetor, fänkål och goda örter.

GÖR ÄVEN ANNAS GODA FÖRRÄTT PÅ ABBORRE!

NUVARANDE Lammracks med närodlade råvaror
NÄSTA Herrgårdsstil i vindsvåningen