Resan bjuder på kulinariska njutningar.

Resan bjuder på kulinariska njutningar.

Res till Italien!

Drömmer du om en vingård i Toscana?
Följ med Gods & Gårdar till vackra Italien och träffa de svenska familjerna som har uppfyllt drömmen om en gård i Toscana. På denna resa bjuds vi in till privata hem i storslagna palats och vi bor på ett härligt spahotell.

Njut av toskansk kultur, genuin mat, gott vin och trevligt sällskap. 12–16 maj 2014 reser Gods & Gårdar till Toscana!

Genom vår ciceron, John Werich, får vi unikt tillträde till några av de vackraste privata villorna och trädgårdarna. På den svenskägda vingården Terreno visar familjen runt och berättar om sin vinproduktion och signora d’Aragona tar emot i sitt magnifika privata palats i Sienas historiska centrum. En av de riktiga höjdpunkterna är besöket i familjen Lambtons Villa Cetinale vars  trädgård av många anses som den ljuvligaste i hela Toscana.
Under hela resan bor vi på en lyxig villaresort med pool och spa:
www.palagina.it

Program för Gods & Gårdars resa till Italien 12–16 maj:

Den som älskar trädgårdar får sitt lystmäte i Toscana.

Den som älskar trädgårdar får sitt lystmäte i Toscana.

 

Dag 1: Ankomst Florens. Besök och härlig lunch i Villa Gamberaia som ligger som ett smycke bland olivsluttningarna. Renässansträdgården återställdes till nuvarande skick av den förra ägaren den rumänska prinsessan Ghinka och hennes älskarinna Florence Blood under början av det förra seklet.

Villa Cetinale byggdes på 1600-talet för påven. I dag  är det ett privat hem.

Villa Cetinale byggdes på 1600-talet för påven. I dag är det ett privat hem.

 

Dag 2: Utanför Siena besöker vi Villa Cetinale, som byggdes på 1600-talet för påven Alexander VII. I dag ägs den av familjen Lambton. De har återställt den klassiska italienska trädgården och anlagt en förtjusande engelsk rosenträdgård. Lunch på medeltida Castello Di Celsal. På eftermiddagen besök hos Signora d’Aragona som visar runt i sitt privata palats i Sienas historiska centrum. Middag på hotellet.

Bo på vackra Villa La Palagina omgiven av olivlundar och vinodlingar. Här ses ett av annexen.

Bo på vackra Villa La Palagina omgiven av olivlundar och vinodlingar. Här ses ett av annexen.

Dag 3: I Arezzo besöker vi medeltidskyrkan Basilica di San Francesco, berömd för sina fresker, och stadens 1200-talskatedral med Andrea Della Robbias renässanskeramik. Vi besöker sedan den svenska familjen Werichs gård Poggio all’Olmo där de odlar oliver som pressas till prisvinnande olja. Lunch dukas fram på familjens terrass. Besök i medeltidsbyn Lucignano. Middag på hotellet.

Terreno - svensk vingård i Toscana.

Terreno – svensk vingård i Toscana.

 

Dag 4: Besök i 1400-talsvillan Villa Poggio Torselli, som bland annat ägts av familjen Machiavelli. Villan har under de senaste åren återställts till sin forna prakt av en av Florens stora antikhandlare. Besök på vingården Terreno som drivs av den svenska familjen Ruhne. På kvällen blir det avslutningsmiddag i den vackra trädgården framför villan.

Dag 5: Besök i familjen Corsinis imponerande villa Le Corti nära Florens. Rundvandring i de ståtliga salarna och storslagna vinkällarna. Avresa till Stockholm.

Läs allt om resan här:
www.favoritresor.se

 

Kommentarer

Kommentera

Etiketter: Trädgård
Tiramisu och pannacotta

Bjud på tiramisù och pannacotta

Bjud på två olika efterrätter som gästerna kan välja mellan. Lika goda båda två! TIRAMISù 6 personer 2 stora ägg, separerade gulor och vitor 75 gram florsocker 1 tsk vaniljsocker 250 g mascarponeost 10 savoiardikex (italienska fingerkex) 1 dl starkt kallt espressokaffe ½ dl marsalavin Kakao att pudra över strax före servering. Gör så här: […]

Philipponnat Grand Blanc är Annas dryckestips till förrätten.

Anna Spendrups förrätt

Anna Spendrup trivs på landet och familjegården Nådhammar. Exklusivt för Gods & Gårdar har Anna komponerat en meny med gårdens egna råvaror i fokus.

Somrig jordgubbstårta.

Kakfest på Claestorp

På Claestorps säteri värnar man om sina mattraditioner. Cecilia Lewenhaupt hämtar inspiration från gårdens kokbok med recept samlade sedan 1700-talet. Här bjuder hon på kakor och desserter.

SIMRISHAMN1

Simrishamns dolda skatt

Paret Nörgaard älskar antikviteter vilket syns i deras välkomponerade hem i Simrishamn. En annan passion är trädgård och på baksidan av huset framträder en undanskymd grönskande oas som är en del av stadens historia.

Lammracks från Nådhammar.

Lammracks med närodlade råvaror

Här är Anna Spendrups lammracks med råvaror från den egna gården, Nådhammar.