Abstrakt målning av Sonia Delaunay, Rythme couleur, 1964. © Musée d'Art Moderne/Roger Viollet © Succession Delaunay – LM Services, La Haye

Abstrakt målning av Sonia Delaunay, Rythme couleur, 1964. © Musée d'Art Moderne/Roger Viollet © Succession Delaunay – LM Services, La Haye

Abstrakt pionjär i Paris

Av Jonas Dahl
Har du planer på att fly höstrusket här hemma och bokat in en weekendresa till Paris? Missa i så fall inte den pågående utställningen Sonia Delaunay – The Colours of Abstraction på Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris.

Sonia Delaunay var en av pionjärerna inom den abstrakta konsten under det tidiga 1900-talet. På utställningen visas förutom ett stort antal målningar även dräkter för Sergei Diaghilev och Ballets Russes, Ryska baletten. Utställningen pågår till 22 februari 2015.

Kommentarer

Kommentera

Etiketter:
Tiramisu och pannacotta

Bjud på tiramisù och pannacotta

Bjud på två olika efterrätter som gästerna kan välja mellan. Lika goda båda två! TIRAMISù 6 personer 2 stora ägg, separerade gulor och vitor 75 gram florsocker 1 tsk vaniljsocker 250 g mascarponeost 10 savoiardikex (italienska fingerkex) 1 dl starkt kallt espressokaffe ½ dl marsalavin Kakao att pudra över strax före servering. Gör så här: […]

Philipponnat Grand Blanc är Annas dryckestips till förrätten.

Anna Spendrups förrätt

Anna Spendrup trivs på landet och familjegården Nådhammar. Exklusivt för Gods & Gårdar har Anna komponerat en meny med gårdens egna råvaror i fokus.

Somrig jordgubbstårta.

Kakfest på Claestorp

På Claestorps säteri värnar man om sina mattraditioner. Cecilia Lewenhaupt hämtar inspiration från gårdens kokbok med recept samlade sedan 1700-talet. Här bjuder hon på kakor och desserter.

SIMRISHAMN1

Simrishamns dolda skatt

Paret Nörgaard älskar antikviteter vilket syns i deras välkomponerade hem i Simrishamn. En annan passion är trädgård och på baksidan av huset framträder en undanskymd grönskande oas som är en del av stadens historia.

Lammracks från Nådhammar.

Lammracks med närodlade råvaror

Här är Anna Spendrups lammracks med råvaror från den egna gården, Nådhammar.