Upplev en magisk julmässa i en fantastisk miljö på Drottningholm.

Upplev en magisk julmässa i en fantastisk miljö på Drottningholm.

Sveriges fantastiska julmässor

Hitta din julstämmning på Sveriges slott och gårdar under november och december. Känn atmosfären i de klassiska julmiljöerna, hitta härliga delikatesser, njut av vackert hantverk och hitta det lilla extra inför årets stora julhögtid. Svenska slottsmässor presenterar i år 18 julmässor i exklusiva miljöer.
julmarknad

T v: Julmässan på Vadstena slott är en av Sveriges äldsta julmässor i en oerhört stämningsfull miljö. Att gå runt på julmässan är som att komma tillbaks till Gustav Vasas storhetstid samtidigt som du träffar ett 70-tal av Sveriges skickligaste slöjdare.
T h: På mässan på Österbybruks Herrgård hittar man en välfylld matbod. Här trängs hemlagade delikatesser i alla upptänkliga former. Ta ett steg rakt in i det riktiga, gammeldags julfirandet och få en upplevelse för alla sinnen.

JulEkenasslott

Jul på Ekenäs slott är mycket uppskattad. Det är lätt att förstå då slottet är ett riktigt medeltida sagoslott med tinnar och torn som direkt skapar en känsla av förväntan och spänning.

 

Kommentarer

Kommentera

Tiramisu och pannacotta

Bjud på tiramisù och pannacotta

Bjud på två olika efterrätter som gästerna kan välja mellan. Lika goda båda två! TIRAMISù 6 personer 2 stora ägg, separerade gulor och vitor 75 gram florsocker 1 tsk vaniljsocker 250 g mascarponeost 10 savoiardikex (italienska fingerkex) 1 dl starkt kallt espressokaffe ½ dl marsalavin Kakao att pudra över strax före servering. Gör så här: […]

Philipponnat Grand Blanc är Annas dryckestips till förrätten.

Anna Spendrups förrätt

Anna Spendrup trivs på landet och familjegården Nådhammar. Exklusivt för Gods & Gårdar har Anna komponerat en meny med gårdens egna råvaror i fokus.

Somrig jordgubbstårta.

Kakfest på Claestorp

På Claestorps säteri värnar man om sina mattraditioner. Cecilia Lewenhaupt hämtar inspiration från gårdens kokbok med recept samlade sedan 1700-talet. Här bjuder hon på kakor och desserter.

SIMRISHAMN1

Simrishamns dolda skatt

Paret Nörgaard älskar antikviteter vilket syns i deras välkomponerade hem i Simrishamn. En annan passion är trädgård och på baksidan av huset framträder en undanskymd grönskande oas som är en del av stadens historia.

Lammracks från Nådhammar.

Lammracks med närodlade råvaror

Här är Anna Spendrups lammracks med råvaror från den egna gården, Nådhammar.