Resor & Event

Här nedan finner du alla Gods & Gårdars aktuella resor, event och smakupplevelser.

Resor 2018

Res med Gods & Gårdar till unika och härliga resmål! Vi har skräddarsytt unika resor och vi har alltid med oss experter och partners som har mycket erfarenhet och kunskap inom området.

27–29 april: Exklusiv helg på Saxå herrgård:

Foto Hans Johansson/Saxå herrgård

Gästrummen på Saxå är en upplevelse i sig.

Carl Jan Granqvist bjuder in Gods & Gårdars läsare till en fantastisk helg på Saxå bruk. Njut underbara måltider och skåla i champagne i rosa salongen. Vi avsmakar fina lokala delikatesser och besöker Carl Jans andra herrgård, Stadra. Boka din plats i dag!

PROGRAM – Upplev smakfulla Saxå 

Fredag 27 april

15.00–18.00 – Incheckning på
Saxå herrgård. Gästrummen ligger i herrgårdens flyglar samt i kavaljersbyggnaden, Mellangården. De vackra kamrarna är pietetsfullt inredda med antikviteter.

19.00–21.00 Buffémiddag i Gårdskapellet. Vi serveras bland annat Brukspatron Berggrens fiskfärs på spenatbädd med kräftstjärtar. Kaffe med Värmlandstårta intas i övre Rosa Salen, där vi får ett kåseri av Carl Jan samt ett musikaliskt divertissement.

Lördag 28 april

8.30–9.30 Frukost i Gårdskapellet.

9.30 Avfärd med buss från Saxå till Bredsjö ost, där vi får se tillverkningen och göra en avsmakning. Kaffe med kaka serveras.

11.30 Vi åker till Mjödhamnen, där man upprätthåller traditionellt hantverk av honungsbaserat mjöd, med rötter i vikingatiden.

13.00–14.30 Lunch på Kantinen Hyttblecket och rundvandring i Måltidens Hus med Restaurang- och hotellhögskolan. Här finns Kokboksmuseet som bland annat innehåller Tore Wretmans unika boksamling. Biblioteket lär vara ett av världens förnämsta i sitt slag.

14.30 Avfärd mot Grythyttan vin, där vi får stifta bekantskap med framställningen av viner med smaksättning från den svenska naturen.

16.30 Återfärd till Saxå herrgård.

17.00–19.00 Tid för egen disposition. Vid vackert väder finns tillfälle för promenader i det poetiska landskapet, där Saxå Golfklubb omgärdar herrgårdsparken. Ernst Kirschsteiger har inrett spannmålsmagasinet, beläget i herrgårdsparken.

19.00 Samling med champagne och snittar i herrgårdens övre Rosa Sal. En historisk 4-rättersmiddag med empirekänsla serveras i matsalen. Klädsel: Smoking, alternativt mörk kostym. Carl Jan Granqvist är vår ciceron under middagen.

Söndag 29 april

08:00–10:00 Frukost serveras i Gårdskapellet. Utcheckning.

10.00 Avfärd till Stadra herrgård, beläget mellan Grythyttan och Nora, med egna bilar.

 

10.30 Stadra herrgård, som Carl Jan äger ihop med familjen Wetterholm. Vi serveras kaffe samt engelsk fruktkaka medan Carl Jan kåserar om gårdens historia.

11.30 Programmet avslutas på Stadra herrgård.

Pris: 5 495 kr per person i dubbelrum, enkelrumstillägg
1 500 kr för två nätter.

Plats: Saxå bruk, mellan Grythyttan och Filipstad.

Ingår: Buffémiddag, musikaliskt divertissement, två övernattningar i dubbelrum, två frukostar, bussresor tur och retur samt visningar av Saxå bruk– Bredsjö ost– Mjödhamnen –Måltidens hus-Grythyttan Vin, lunch på Kantinen Hyttblecket, 4-rättersmiddag på Saxå herrgård, besök på Stadra herrgård, kaffe och fruktkaka.

Drycker utöver Loka och lättöl tillkommer. Vid allergier, vänligen meddela vid bokning.

Bokning: bokning@saxabruk.com
eller telefon 0590-240 85 eller www.saxabruk.com/gods
Anmälan är bindande och antaletplatser är begränsat.

 

 

 

Upplev Skottland och England med Gods & Gårdar!

Den vackra exteriören i röd sandsten gör att Drumlanrig Castle ibland kallas för ”Pink Palace”.

Nu presenterar vi ännu en succéresa till Skottland, skräddarsydd för Gods & Gårdars läsare. Vi upplever anrika gods och storslagen natur, och åker även över till England,
där vi får en
VIP-visning på makalösa Alnwick Castle.

PROGRAM – Gods & Gårdar i Skottland och England

Torsdag 27 september

Ankomst till Edinburghs flygplats ca 14.10. Privat transfer via Forth Bridge mot Stirling Castle, ­beläget på toppen av Castle Hill. Vi tar del av slottets historia och kan ta en paus i slottets kafé. Privat transfer till vårt fyrstjärniga hotell på ­Glasgows landsbygd, där vi serveras middag.

Fredag 28 september

Efter frukost checkar vi ut och åker till charmiga Glengoyne Distillery, där vi får en guidad visning och ­whisky­provning. Lunch på lokal pub, sedan åker vi till Drumlanrig Castle där vi upplever de fantastiska ­inredningarna och konstsamlingarna. Efter en klassisk ­afternoon tea åker vi över gränsen till England och intar middagen på vårt fyrstjärniga hotell i Lake District.

Lördag 29 september

Efter frukost beger vi oss mot Lancaster Castle, där vi gör en djupdykning i Englands dramatiska historia. Lunch på lokal pub eller restaurang, därefter besöker vi fårbonden Richard Fawcett på hans lantgård i vackra Upper Wensleydale. Vi fortsätter till vårt fyrstjärniga hotell i Newcastle, där vi äter middag.

 

Följ med på VIP-visning i Alnwick Castle, Englands näst största bebodda slott.

Söndag 30 september

Vi åker till Alnwick Castle, Englands näst största bebodda slott, där vi får en inspirerande VIP-­visning av konstsamlingarna. Lunch på lokal pub, därefter åker vi tillbaka till Skottland.
Incheckning på vårt fyrstjärniga hotell i Edinburgh, ­möjlighet till guidad stadsvandring och shopping. Avslutningsmiddag på trevlig restaurang.

Måndag 1 oktober

Frukost, utcheckning och transfer till flygplatsen.

 

Följ med på en fantastisk höstresa till Skottland och England, där vi upplever slott och gårdar, vacker landsbygd och storstaden Edinburgh. Vi besöker bland annat Stirling Castle, ett av ­Skottlands mest storslagna slott med en hisnande historia.

Dagen efter hänförs vi av de magnifika inredningarna på Drumlanrig Castle, fyllda av utsökt måleri, textilier och konstföremål. Exteriören anses vara ett av de finaste exemplen på 1600-talets renässansarkitektur i Skottland.

Dagen därpå reser vi vidare till England, där vi känner historiens grymma vingslag på Lancaster Castle, för att senare njuta av de ombonade salongerna på Alnwick Castle, där hertigen av Northumberland, klanen Percy, bott sedan 700 år tillbaka. Här får vi en VIP-visning av slottets konst- och antikvitetssamling, med verk av Canaletto, Titian och Van Dyck samt utsökt Meissenporslin.

Resan bjuder även på whiskyprovning i destilleriet Glengoyne, ett av Skottlands mest berömda. På den engelska landsbygden i Upper Wensleydale möter vi bonden Richard Fawcett, som ger oss en personlig inblick i sin vardag bland hundar och får.

Vi avslutar resan med storstadsliv och en härlig middag i charmiga Edinburgh.

Flygtider med SAS: 27 september Stockholm–Edinburgh
kl 12.55–14.10 1 oktober Edinburgh–Stockholm
kl 11.25–14.35

Allt detta ingår i resan • Flygresa Stockholm–Edinburgh t/r. • Samtliga transfers enl program inkl ­flygplats–hotell t/r. • Del i dubbelrum fyra nätter på fyrstjärniga hotell enligt program inkl frukost. • Tre luncher (exkl dryck), tre middagar
på hotellen och en avslutningsmiddag på ­restaurang (exkl dryck). • Ett besök på destilleri inkl. whiskyprovning. • En afternoon tea, inträden och besök på samtliga slott samt lantgård enligt ­program. VIP-visning på Alnwick Castle. • Lokal guide, talar engelska/norska/svenska under resans aktiviteter och program.

Pris per person i dubbelrum: 15 990 kr för prenumeranter på Gods & Gårdar (16 990 kr ordinarie pris). Enkelrumstillägg: 2 500 kr

Bokningen gör du här (http://skottland-englandutr.comers.se)

Vid frågor, kontakta UTG reseproduktion, tel 08-120 525 00 Samtliga priser är baserade på ett minimum av 23 personers deltagande. Vi reserverar oss för eventuella pris-/program-/valutaförändringar utanför vår kontroll.

Njut av sköna Amalfikusten med Gods & Gårdar!

Uppe på bergskanten, ovanför Amalfi, ligger Ravello, där de förmögna familjerna byggde sina villor.

PROGRAM – Gods & Gårdar på Amalfikusten

Lördag 6 oktober

Vi landar med flyg i Rom och åker tillsammans med bussen ner till Kampanien. Under eftermiddagen
anländer vi till Salerno och checkar in på vårt fyrstjärniga hotell Grand Salerno där vi bor under hela vistelsen. På kvällen bjuds vi på en välkomst-aperitivo före den gemensamma middagen.

Söndag 7 oktober

Vi tar båten till Amalfi, där vi har tid att
besöka katedralen innan vi avnjuter en lunch på stranden med havets läckerheter. Uppe på bergskanten ovanför Amalfi tronar musikens stad, Ravello, där de förmögna familjerna byggde sina villor. I Villa Cimbrones trädgård beundrar vi utsikten och avnjuter en aperitivo innan bussen tar oss hem till Salerno. Kvällen och middagen på egen hand.

Måndag 8 oktober

John Werich

Vi upplever den vackra trädgården vid Villa San Michele.

Båttur till Capri längs en av världens vackraste

kuststräckor. I Marina Grande tar vi en privat buss till Anacapri och Villa San Michele, den svenske läkaren Axel Munthes hem. Vi blir välkomnade av Kristina Kappelin,ser villan och den magiska parken, som utsetts till Italiens vackraste 2014. Tid för kaffepaus innan vi avnjuter en härlig lunch med utsikt över havet. Tid att strosa runt på egen hand i Capri innan vi åker tillbaka till Salerno för kväll och middag på egen hand.

 

Tisdag 9 oktober

Vi åker till Paestumbukten för ett besök hos en privat mozarellaproducent. Den svensk-italienska ägarinnan ger oss en rundvandring på gården, då vi får se mozzarellaproduktionen i mejeriet innan vi avnjuter en lunch i ägarfamiljens hem. Vi åker till världsarvet Paestum, där vi får en svensk guidning och besöker museet och Dykarens grav innan vi åker hem för middag
på egen hand.

Onsdag 10 oktober

Stadsvandring i Neapel med tid för lunch på egen hand, innan vi besöker en barockkyrka där man spelar upp till konsert enbart för oss. Exklusivt besök i ett historiskt privatpalats, fyllt med antikviteter. Åter till hotellet för att senare åka hem till den framgångsrika Anna Imparato och en generös middag, då vi får smaka på hennes syster Silvias världskända vin Montevetrano.

Torsdag 11 oktober

Vi reser till Rom för att flyga tillbaka till Sverige.

 

Följ med Gods & Gårdar till ett av världens mest älskade resmål! Under några soliga dagar upplever vi Amalfikusten med allt från Neapels privata adelsmannapalats till exklusiva Capri, där vi tas emot av Kristina Kappelin på Villa San Michele.

Gods & Gårdars specialkomponerade Amalfiresa går utanför allfar-vägarna till privata palats på en av Neapels bättre adresser och till en familjeägd mozzarella-farm. Men även till besjungna Capri och sköna Villa San Michele.

Nere vid kusten ligger juvelen Amalfi, vars forna makt överskuggar dagens lilla vitmenade stad som klättrar på bergsväggarna. Ovanför Amalfi tronar Ravello, där vi tar en aperitivo i Villa Cimbrones parkliknande trädgård med sin utsiktsplats över det oändliga, ”Belvedere dell’Infinito”.

Välkomponerade måltider i trevligt sällskap väntar under resan och vi bor bekvämt på ett modernt fyrstjärnigt hotell på bästa adress i den trevliga staden Salerno vid slutet av Amalfikusten. Här finns möjligheter till promenader i de historiska kvarteren, shopping och att strosa längs den fina nyrenoverade strandpromenaden.

Allt detta ingår i resan: I priset ingår direktflyg Stockholm–Rom t/r, flygavgifter, fem nätter på fyrstjärnigt hotell,
del i dubbelrum, transporter med buss/båt samt besöksmål enligt program, alla entréer, 5 frukostar, 3 luncher med vin/mineralvatten och espresso, 2 middagar med vin/mineralvatten och espresso, landstigningsskatt på Capri, svensk ciceron och guide, dricks till chaufförer, hotell och restauranger inom programmet samt skatt.

Pris per person i dubbelrum: Prenumerantpris per person, del i dubbelrum: 24 990 kr. Tillägg för dubbelrum för enskilt bruk: 2790 kr.

För mer information och bokning kontakta: FAVORIT Kultur och Temaresor AB 08-660 18 00, info@favoritresor.se

Tänk på att: För en god reseupplevelse krävs god vigör inför promenader på ojämnt underlag och i trappor.

Priset är baserat på de flygavgifter och skatter som gällde januari 2018. Vi reserverar oss för pris- och programändringar utanför vår kontroll och hänvisar till gällande reselag. För resans genomförande erfordras 25 deltagare. Resevillkor enligt favoritresor.se


Exklusiva vinprovningar på Grappe

Våra unika vinprovningar på vinkällaren Grappe med Carl Jan Granqvist i sällskap av sommelier Niklas Bergqvist fortsätter. Har du frågor om våra vinprovningar? Mejla redaktionen 

8 mars 2018:

Mousserande viner – från champagne till prosecco

Carolina Byrmo/IBL Bildbyrå

Bekanta dig med ädla bubblor på Vinkällaren Grappe i Stockholm.

Visst vill du också utveckla din vinkunskap? Nu upprepar vi höstens succé och bjuder på ännu en lekfullt pedagogisk vinprovning med Carl Jan Granqvist och Niklas Bergqvist på Vinkällaren Grappe.

Hur får man egentligen till bubblorna i en flaska vin? Varför är champagne så mycket dyrare än prosecco? I den här provningen reder vi ut de grundläggande skillnaderna mellan de mest kända mousserande vinerna. Provningen avslutas med en välsorterad ostbuffé med bröd och fikonmarmelad.

Datum & tid: 8 mars 2017 kl 18–20.

Plats: Vinkällaren Grappe, Grevgatan 5 i Stockholm.

Pris: 995 kr per person.

Bokning: Mejla ditt namn och din adress till red@godsochgardar.se. Skriv Mousserande i mejlet samt i ämnesraden. Du kan också ringa Gods & Gårdar: tel 08-736  53  00.

Arrangemanget är speciellt framtaget för Gods  &  Gårdars läsare, och antalet platser är begränsat. Boka därför din plats så fort som möjligt!