Doft och mode från Elie Saab.

Vårnyheter från Elie Saab.

Sommarens parfymer

Av Estelle Ejdeholm
Låt dig förföras av säsongens nya parfymer. Här är dofter för både honom och henne.

BLOMSTRANDE
Kronprinsessan Victoria är förtjust i Elie Saabs kläder, nu lanserar designern en ny parfym. Romantisk och milt blommig är doften L’Eau Couture med inslag av vanilj och apelsinblomma, pris från 525 kr. (Bilden ovan)

Baldessarinis nyheter 2014.

Sommarnyheter från Baldessarini.

HAVSNÄRA
Baldessarinis nya herrdoft, Nautic Spirit, kännetecknas av exotisk passionsfrukt och mango i kombination med patchouli, sandelträ, ingefära och kardemumma. Pris 590 kr/50 ml EdT.

Lanvins nya doft och plagg.

Mode och doft från Lanvin.

BUKETT AV BLOMMOR
En riktig blomsterbukett på flaska. Frisk och sprudlande är den nya damdoften Lanvin Me l’Eau med toppnoter av mandarin och viol, hjärtnoter av magnolia och pion samt basnoter av mysk och persika, pris 535 kr/50 ml EdT.

Nyheter från italienska Dolce & Gabbana.

Dolce & Gabbana 2014.

FRÄSCHT FEMININT
”Det är min inre bild av Sicilien som har fångats i denna parfym”, säger Domenico Dolce om den nya damdoften från Dolce & Gabbana. En feminin doft med den unika sydafrikanska vita amaryllisen, vit näckros och vit påsklilja. Pris 940 kr/50 ml EdP.

Doft och smycken av Boucheron.

Boucherons skapelser.

KULTURARV INSPIRERAR
Boucherons nya damdoft, Place Vendôme, har inspirerats av doft-husets historiska arv. 1893 slog Boucheron upp sin legendariska juvelerarbutik på just Place Vendôme nr 26 i Paris. En butik som ännu finns kvar! Sedan 1980-talet ingår även dofter i sortimentet. Den nya parfymen innehåller jasmin, ros, pion och yuzu. Pris 445 kr/50 ml EdT.

Nya dofter rån Fueguia.

Fueguia 1833.

KÄNDISDOFT
Fueguia 1833 är ett spännande doftföretag som nu lanseras i Sverige. Företaget grundades av konstnären och parfymören Julian Bendel. Baserat på en gedigen Sydamerikansk hantverkstradition och fina råvaror tas produkterna fram i det egna laboratoriet. Exotiska patagoniska växter ingår i sortimentet som innefattar bland annat dofter, deodoranter och rumsparfym. Elton John och Lauren Jobs hör till kundkretsen liksom flera lyxhotell runtom i världen.

Nytt från Rancé.

Franska Rancé.

1700-TALSPARFYM
Familjen Rancé, från Grasse, till-verkade från början parfymerade handskar och tvålar till dåtidens kungligheter och aristokrater. 1795 grundade Francois Rancé, som var en stor beundrare av Napoleon, själva parfymhuset. Han blev med tiden Napoleons privata parfymör och skapade dofter till hela den kejserliga familjen. Den kungliga kollektionen tillverkas fortfarande men nu i Milano i Italien dit familjen flyttade på 1800-talet. I deras doftmuseum på Via Lombardini finns flera gamla recept och flakonger bevarade. Rancé säljs i över 60 länder. I Sverige finns deras dofter bland annat på NK och Electa.

Ask för parfym.

Ask för parfym.

Till Joséphine skapades doften L’Impératrice som gavs till kejsarinnan i en utsökt ask av Sèvresporslin. Asken finns bevarad i doftmuseet.

Kommentarer

Kommentera

skonhet03

Produkter som vårdar & bevarar

Det är aldrig fel att ägna huden lite extra uppmärksamhet. Här är några skönhetsprodukter som hjälper till att återfukta hyn samt motverka ålderstecken.

Burberry.

Makeup från modeskaparna

Designad skönhet! De stora modehusen gör inte bara kläder och parfym – de säljer även lyxig makeup. Här är nyheter för våren 2015.

Elizabeth Arden ville få kvinnor att våga använda makeup och erbjöd därför kurser i ämnet.

Historien bakom skönhetssuccén

Lyxmärket Elizabeth Arden är populärt bland kändisarna. Här är historien bakom varumärket – en historia som kantas av fattigdom och krig men också av briljanta affärsidéer och hälsotänk långt före sin samtid. 1910 slog Elizabeth Arden upp dörrarna till sin Red Door Salon i New York – skönhetssalongen som skulle lägga grunden till ett internationellt kosmetikimperium. Målgruppen var fruarna […]

En väska med skönhetsprodukter från Decleor.

Julklappstips! 5 lyxiga skönhetsgåvor

Skäm bort dig själv eller någon du tycker om med lyxiga presentförpackningar sprängfyllda med skönhetsprodukter. Här är Gods & Gårdars julfavoriter!

Diorific Golden Shock Top Coat.

Guld gör dig ung på nytt

Allt som glimmar är guld och det säga att den ädla metallen gör dig vacker, stimulerar blodcirkulationen och boostar förnyelseprocessen av celler. Här är tre produkter fullproppade med äkta guld.