Kungen_Erika_Solliden

Gör som kungen – läs nya Gods & Gårdar

av redaktionen
Gods & Gårdar fyller 20 år i år och firar med en omgörning av tidningen. Det stora jubileumsnumret, som kom ut 17 maj, bjuder på en uppdaterad grafisk form och flera nya avdelningar.

Tanken med att göra om tidningen är att fokusera ännu mer på själva kärnan i Gods & Gårdar: det lustfyllda livet på svenska slott och herresäten.

– Våra läsare är mest av allt intresserade av de genuina, svenska gårdarna och livet kring dem. Därför satsar vi främst på herrgårdshem, inredning och köptips, trädgård samt renovering. Under nya vinjetten Herrgårdsliv möter vi morgondagens godsägare, och låter dem berätta om hur de driver sina gårdar i takt med tiden, berättar chefredaktören Erika Funke.

Till de nya avdelningarna i Gods & Gårdar hör de klassiska herrgårdarna, generösa inredningsteman, byggnadsvård och inspirerande köp- och stiltips. Här finns även vinjetterna Konst & design samt Goda livet, med resor, mat och vin i läsarnas smak. Jubileumsnumret bjuder på en exklusiv intervju med kungaparet, som berättar om sitt sommarliv på Solliden. Här delar kung Carl XVI Gustaf med sig av sina personliga barndomsminnen från slottet på Öland.

Omslag_6an

 

Du vet väl att du kan läsa tidningen direkt på din skärm – klicka här!

Vill du börja prenumerera? Klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Kontorsbyggnaden från 1831 är till sitt yttre en mindre kopia av Rosendals slott i Stockholm.

Ölsboda herrgård – en empirepärla

När de tre lärarfamiljerna köpte fastigheten strax utanför Degerfors fick de några obeboeliga byggnader i en gammal bruksmiljö att ta hand om. Trettiosex år och en väldig massa arbete senare är Ölsboda herrgård en räddad empireskatt upphöjd till byggnadsminne.   Kommentarer Kommentera

Förra årets vinnare i The Collectors Awards 2016.

Dags för antikbranschens Oscarsgala – Vem vill du se som vinnare 2017?

Vem blir Årets antikhandlare 2017? Årets samlare? Och vem är Årets förnyare? Nu kan du komma in med förslag på värdiga vinnare i The Collectors Awards 2017. Bland alla bidrag lottar vi ut en middag för två!

På soffbordet står vasen Dagg, skapad av Carina Seth Andersson för Svenskt Tenn. Matta med mönster av Paul Klee. Soffkuddar Josef Frank och Fornasetti.

Sekelskifte på Norrmalm

Följ med till våningen där arvegods samsas med modern konst och design. Här har Erica Sondén och Mikael Lundberg skapat ett hem där både familj och vänner trivs.   Kommentarer Kommentera

En ridtur på markerna varje morgon hör till parets vardag på Fiholms slott.

Nära historien på Fiholms slott

I snart 30 år har Charlott och Göran Mörner bott på Fiholms slott. Redan första gången paret kom dit tilltalades de av harmonin och det vackra ljuset. Där finns två ståtliga flyglar, men Axel Oxenstiernas planerade huvudbyggnad kom aldrig att uppföras. Kommentarer Kommentera

Herrgården Hoby Kulle är till salu.

Pampig 1800-talsherrgård till salu

Den pampiga rosa herrgården Hoby Kulle i Blekinge är nu till salu. Den vackra rosa herrgården har två flyglar och på fastigheten hittar man bland annat en magasinsbyggnad från 1600-talet. Själva huvudbyggnaden är på 408 kvadratmeter och det finns bland annat en paradlägenhet i byggnaden. Parken och skogstomten runt herrgården är på 11,5 hektar. Här […]