Kungen_Erika_Solliden

Gör som kungen – läs nya Gods & Gårdar

av redaktionen
Gods & Gårdar fyller 20 år i år och firar med en omgörning av tidningen. Det stora jubileumsnumret, som kom ut 17 maj, bjuder på en uppdaterad grafisk form och flera nya avdelningar.

Tanken med att göra om tidningen är att fokusera ännu mer på själva kärnan i Gods & Gårdar: det lustfyllda livet på svenska slott och herresäten.

– Våra läsare är mest av allt intresserade av de genuina, svenska gårdarna och livet kring dem. Därför satsar vi främst på herrgårdshem, inredning och köptips, trädgård samt renovering. Under nya vinjetten Herrgårdsliv möter vi morgondagens godsägare, och låter dem berätta om hur de driver sina gårdar i takt med tiden, berättar chefredaktören Erika Funke.

Till de nya avdelningarna i Gods & Gårdar hör de klassiska herrgårdarna, generösa inredningsteman, byggnadsvård och inspirerande köp- och stiltips. Här finns även vinjetterna Konst & design samt Goda livet, med resor, mat och vin i läsarnas smak. Jubileumsnumret bjuder på en exklusiv intervju med kungaparet, som berättar om sitt sommarliv på Solliden. Här delar kung Carl XVI Gustaf med sig av sina personliga barndomsminnen från slottet på Öland.

Omslag_6an

 

Du vet väl att du kan läsa tidningen direkt på din skärm – klicka här!

Vill du börja prenumerera? Klicka här!

Kommentarer

Kommentera

2CF050767

Njutbart lantliv på Hornsunds gård

För mer än ett kvarts sekel sedan lämnade Madeleine och Carl Gustaf Mörner storstaden för Hornsunds gård. Här lever de som landsbygdsbor med hjärtat där naturen och friheten finns. Res med Gods & Gårdar – upplev Skottland i höst Det kan vara svårt att motstå frestelser. När Madeleine kom till Hornsunds gård i mars 1985 […]

Hjuleberg_01

Danskt arv på Hjuleberg

På godset Hjuleberg är det danska släktskapet väl synligt i både konst och arkitektur.

Jordberga fick sitt barockinspirerade utseende 1906 med hjälp av den danske arkitekten Glaesel. Till höger: Idéerna är många, men till en början är det viktigast för Carl-Adam och Marie att sätta sig in i den nuvarande verksamheten.

Nya tider på Jordberga

Inte ännu, men snart. På Jordberga gods i Skåne ska Otto och Catherine von Arnold lämna över stafettpinnen till äldste sonen Carl-Adam med fru Marie – ett generationsskifte som präglas av såväl traditioner som nytänkande.       Kommentarer Kommentera

1IMG_9509

Titta in i skånegården som det tog 25 år att färdigställa

Den gamla fyrlängade skånegården var i princip i spillror. Under ett kvarts sekel har Lena och Henrik Hellberg skapat ett charmigt och välkomnande hem byggt på kunskap och gediget hantverkskunnande. Prenumerera på Gods & Gårdar! Ett kvarts sekel, det är 25 år. Så lång tid har det tagit för Lena och Henrik att få sin […]

Huvudbyggnaden uppfördes 1772–73 av Carl Johan Ridderstolpe efter ritningar av Johan Sebastian af Uhr.

En dag att minnas på Fiholm

När Ninna och Christian Ivarsson skulle gifta sig var det naturligt att ha bröllopet på hennes släktgård Fiholm vid Mälarens strand. Det blev en oförglömlig dag.