Ryska karmstolar från empiren runt ett klaffbord tillverkat i Stockholm. Den franska takkronan i förgylld brons är från sent 1800-tal.

Ryska karmstolar från empiren runt ett klaffbord tillverkat i Stockholm. Den franska takkronan i förgylld brons är från sent 1800-tal.

Herrgårdsstil i vindsvåningen

Av Charlotte Breimer Törnqvist Foto Klas Sjöberg
Här är paret som säljer antikviteter och konst till Sveriges herrgårdar. Själva har de skapat herrgårdsstilen i sin stadsvåning uppblandat med moderna inslag.

I Fredrik Weiss och Torbjörn Bernhardssons vardag är antikviteter ett högst levande intresse. De driver två antikaffärer – en i Stockholm och en i Skåne. I hemmet blandar de gärna barocken och empirens konsthantverk med modernt måleri och keramik. Så här har de skapat herrgårdskänsla i sin vindsvåning i Stockholm.

I bakgrunden en olja av Peder Duke samt dansande satyrer och nymf efter Claude Michel Clodion.

Ryska karmstolar från empiren runt ett klaffbord tillverkat i Stockholm. Den franska takkronan i förgylld brons är från sent 1800-tal.

madeliene Pyk-målningen är en favorit.

Målning av Madeleine Pyk. På barockbyrån står franska kandelabrar från sent 1700-tal.

Parets som handlar med antikviteter.

Antikviteter och musik är Fredriks och Torbjörns stora intressen. Under vinterhalvåret bor de i en vindsvåning i Stockholm, sommartid på Österlen.

SE MER! Så bor Gods & Gårdars AD i sin vackra våning

Kyrkoskulpturen är i barock.

Signerad fransk rokokofåtölj intill karljohansbord i björk. Målning från 1700-talet med vilande faun.

Parets fina sovrum.

Sovrum och detalj av vas med unik dekor av Nils Wedel och en tazza i brännförgylld brons, empir.

Kommentarer

Kommentera

lasarundersokning

Välkommen till oss på Gods & Gårdars redaktion – vi vill höra vad som inspirerar dig

Vill du komma och träffa oss på Gods & Gårdars redaktion och prata om vad som inspirerar dig och hur du tänker kring inredning och ditt hem?

Carl-Jan2

Följ med på herrgårdshelg med Gods & Gårdar och Carl Jan Granqvist

Den första Gods & Gårdar-helgen med Carl Jan Granqvist på Saxå bruk (7–9 april) blev snabbt fullbokad. Nu kan vi erbjuda samma program vid ytterligare ett tillfälle, den 28–30 april. Njut underbara måltider, se Alfred Nobels hem och besök Carl Jans andra herrgård, Stadra. PROGRAM – HERRGÅRDSHELG MED GODS & GÅRDAR FREDAG 28 APRIL 15.00–18.00 […]

Carl Jan Granqvist

På besök hos Carl Jan Granqvists älskade Saxå

För drygt 30 år sedan köpte Carl Jan Granqvist Saxå herrgård, som 
han så långt som möjligt återställt till dess ursprungliga karaktär 
från tidigt 1800-tal. Hit till stillheten i de djupa Bergslagsskogarna 
återvänder han så ofta han kan från alla engagemang. Läs också: Segersjö – släktgods med stolta anor Han kommer susande från Stockholm, i […]

gimo-001_300ppi

Följ med på våra herrgårdshelger!

Vill du uppleva det lustfyllda herrgårdslivet? Njuta av mat, vin och kåserier av Peder Lamm? Då kan vi rekommendera vår unika Gods & Gårdar-helg, som arrangeras vid tre olika tillfällen i höst.

Lille Ulefors i Telemark har gustavianska influenser.

Drömmen om herrgården blev sann

Som barn tyckte Per Ove att huset på höjden var spännande. Att han flera år senare skulle flytta han hit med sin fru Anemone hade han aldrig vågat drömma om. Här är Lille Ulefos i Telemark, en norsk herrgård med gustavianska influenser.