Ryska karmstolar från empiren runt ett klaffbord tillverkat i Stockholm. Den franska takkronan i förgylld brons är från sent 1800-tal.

Ryska karmstolar från empiren runt ett klaffbord tillverkat i Stockholm. Den franska takkronan i förgylld brons är från sent 1800-tal.

Herrgårdsstil i vindsvåningen

Av Charlotte Breimer Törnqvist Foto Klas Sjöberg
Här är paret som säljer antikviteter och konst till Sveriges herrgårdar. Själva har de skapat herrgårdsstilen i sin stadsvåning uppblandat med moderna inslag.

I Fredrik Weiss och Torbjörn Bernhardssons vardag är antikviteter ett högst levande intresse. De driver två antikaffärer – en i Stockholm och en i Skåne. I hemmet blandar de gärna barocken och empirens konsthantverk med modernt måleri och keramik. Så här har de skapat herrgårdskänsla i sin vindsvåning i Stockholm.

I bakgrunden en olja av Peder Duke samt dansande satyrer och nymf efter Claude Michel Clodion.

Ryska karmstolar från empiren runt ett klaffbord tillverkat i Stockholm. Den franska takkronan i förgylld brons är från sent 1800-tal.

madeliene Pyk-målningen är en favorit.

Målning av Madeleine Pyk. På barockbyrån står franska kandelabrar från sent 1700-tal.

Parets som handlar med antikviteter.

Antikviteter och musik är Fredriks och Torbjörns stora intressen. Under vinterhalvåret bor de i en vindsvåning i Stockholm, sommartid på Österlen.

SE MER! Så bor Gods & Gårdars AD i sin vackra våning

Kyrkoskulpturen är i barock.

Signerad fransk rokokofåtölj intill karljohansbord i björk. Målning från 1700-talet med vilande faun.

Parets fina sovrum.

Sovrum och detalj av vas med unik dekor av Nils Wedel och en tazza i brännförgylld brons, empir.

Kommentarer

Kommentera

Kontorsbyggnaden från 1831 är till sitt yttre en mindre kopia av Rosendals slott i Stockholm.

Ölsboda herrgård – en empirepärla

När de tre lärarfamiljerna köpte fastigheten strax utanför Degerfors fick de några obeboeliga byggnader i en gammal bruksmiljö att ta hand om. Trettiosex år och en väldig massa arbete senare är Ölsboda herrgård en räddad empireskatt upphöjd till byggnadsminne.   Kommentarer Kommentera

Förra årets vinnare i The Collectors Awards 2016.

Dags för antikbranschens Oscarsgala – Vem vill du se som vinnare 2017?

Vem blir Årets antikhandlare 2017? Årets samlare? Och vem är Årets förnyare? Nu kan du komma in med förslag på värdiga vinnare i The Collectors Awards 2017. Bland alla bidrag lottar vi ut en middag för två!

På soffbordet står vasen Dagg, skapad av Carina Seth Andersson för Svenskt Tenn. Matta med mönster av Paul Klee. Soffkuddar Josef Frank och Fornasetti.

Sekelskifte på Norrmalm

Följ med till våningen där arvegods samsas med modern konst och design. Här har Erica Sondén och Mikael Lundberg skapat ett hem där både familj och vänner trivs.   Kommentarer Kommentera

En ridtur på markerna varje morgon hör till parets vardag på Fiholms slott.

Nära historien på Fiholms slott

I snart 30 år har Charlott och Göran Mörner bott på Fiholms slott. Redan första gången paret kom dit tilltalades de av harmonin och det vackra ljuset. Där finns två ståtliga flyglar, men Axel Oxenstiernas planerade huvudbyggnad kom aldrig att uppföras. Kommentarer Kommentera

Herrgården Hoby Kulle är till salu.

Pampig 1800-talsherrgård till salu

Den pampiga rosa herrgården Hoby Kulle i Blekinge är nu till salu. Den vackra rosa herrgården har två flyglar och på fastigheten hittar man bland annat en magasinsbyggnad från 1600-talet. Själva huvudbyggnaden är på 408 kvadratmeter och det finns bland annat en paradlägenhet i byggnaden. Parken och skogstomten runt herrgården är på 11,5 hektar. Här […]