Nyrenässansslott med sjöutsikt.

Nyrenässansslott med sjöutsikt.

Nu har du råd med ett eget slott

Av Helena Nimbratt
Har du tänkt att köpa en 1:a i Stockholms innerstad? Då har du råd att köpa ett äkta slott i Tyskland. För dryga 3 miljoner får du ett 1700-talsslott med vallgrav och utsikt över en hel by.

1. Nyrenässansslott med sjöutsikt.

Ett äkta slott med tinnar och torn precis intill sjön Schwerin Mecklenburg-regionen i norra Tyskland. Slottet är i beboligt skick nerlusade vackra stuckaturer i taken och härlig terrass med utsikt mot sjön. 1 200 kvm boyta, 1 6000 kvm tomt.

Pris: 8 685 080 kr

2. 1700-talsslott med vallgrav

vallgrav2

Ett riktigt riddarslott med vallgrav och välvd bro, högt belägen med utsikt över en saxisk by i ett område som heter Mutzschen, öster om Leipzig i Tyskland. Huvudbyggnaden som rymmer 30 rum har fram till nu använts till ett museum och är i stort behov av renovering. Till hör en del mark, en park och damm. 1939 kvm boyta, 5,7 hektar mark.

Pris: 3 396 400 kr

3. Barockslott i gott skick

Sachsen-Anhalt-

Inte större än en ordentlig villa men i fint skick, precis intill en sjö och en egen park. Den vita pärlan som ligger i byn Landschut i nedre Bayern. Slottet är byggt 1729, har 10 rum, två badrum, tre uthus och två garage, badrummen är nyligen renoverade. Boyto 280 kvm.

Pris: 8 636 000 kr

4. Slott med renoveringschans

barockslott

Storslaget barockslott i Sachsen-Anhalt om 6 500 kvm med nyrenoverat tak och ny centralvärme. För den nya ägaren återstår att utföra restaureringen interiört och lägga en sista finputs. Slotett ritades av barockarkitekten Friedrich Joachim Stengel som hade ambitionen att skapa ett palats. Här finns 80 rum som användt fram till 2008 bland annat som verkstad.

Pris: 9 600 000 kr

barockslott2

Vill du köpa slotten så hittar du annonserna på tyska här.

www.immowelt.de

www.schloss-burg-verkauf.de

Kommentarer

Kommentera

Kontorsbyggnaden från 1831 är till sitt yttre en mindre kopia av Rosendals slott i Stockholm.

Ölsboda herrgård – en empirepärla

När de tre lärarfamiljerna köpte fastigheten strax utanför Degerfors fick de några obeboeliga byggnader i en gammal bruksmiljö att ta hand om. Trettiosex år och en väldig massa arbete senare är Ölsboda herrgård en räddad empireskatt upphöjd till byggnadsminne.   Kommentarer Kommentera

Förra årets vinnare i The Collectors Awards 2016.

Dags för antikbranschens Oscarsgala – Vem vill du se som vinnare 2017?

Vem blir Årets antikhandlare 2017? Årets samlare? Och vem är Årets förnyare? Nu kan du komma in med förslag på värdiga vinnare i The Collectors Awards 2017. Bland alla bidrag lottar vi ut en middag för två!

På soffbordet står vasen Dagg, skapad av Carina Seth Andersson för Svenskt Tenn. Matta med mönster av Paul Klee. Soffkuddar Josef Frank och Fornasetti.

Sekelskifte på Norrmalm

Följ med till våningen där arvegods samsas med modern konst och design. Här har Erica Sondén och Mikael Lundberg skapat ett hem där både familj och vänner trivs.   Kommentarer Kommentera

En ridtur på markerna varje morgon hör till parets vardag på Fiholms slott.

Nära historien på Fiholms slott

I snart 30 år har Charlott och Göran Mörner bott på Fiholms slott. Redan första gången paret kom dit tilltalades de av harmonin och det vackra ljuset. Där finns två ståtliga flyglar, men Axel Oxenstiernas planerade huvudbyggnad kom aldrig att uppföras. Kommentarer Kommentera

Herrgården Hoby Kulle är till salu.

Pampig 1800-talsherrgård till salu

Den pampiga rosa herrgården Hoby Kulle i Blekinge är nu till salu. Den vackra rosa herrgården har två flyglar och på fastigheten hittar man bland annat en magasinsbyggnad från 1600-talet. Själva huvudbyggnaden är på 408 kvadratmeter och det finns bland annat en paradlägenhet i byggnaden. Parken och skogstomten runt herrgården är på 11,5 hektar. Här […]