Nyrenässansslott med sjöutsikt.

Nyrenässansslott med sjöutsikt.

Nu har du råd med ett eget slott

Av Helena Nimbratt
Har du tänkt att köpa en 1:a i Stockholms innerstad? Då har du råd att köpa ett äkta slott i Tyskland. För dryga 3 miljoner får du ett 1700-talsslott med vallgrav och utsikt över en hel by.

1. Nyrenässansslott med sjöutsikt.

Ett äkta slott med tinnar och torn precis intill sjön Schwerin Mecklenburg-regionen i norra Tyskland. Slottet är i beboligt skick nerlusade vackra stuckaturer i taken och härlig terrass med utsikt mot sjön. 1 200 kvm boyta, 1 6000 kvm tomt.

Pris: 8 685 080 kr

2. 1700-talsslott med vallgrav

vallgrav2

Ett riktigt riddarslott med vallgrav och välvd bro, högt belägen med utsikt över en saxisk by i ett område som heter Mutzschen, öster om Leipzig i Tyskland. Huvudbyggnaden som rymmer 30 rum har fram till nu använts till ett museum och är i stort behov av renovering. Till hör en del mark, en park och damm. 1939 kvm boyta, 5,7 hektar mark.

Pris: 3 396 400 kr

3. Barockslott i gott skick

Sachsen-Anhalt-

Inte större än en ordentlig villa men i fint skick, precis intill en sjö och en egen park. Den vita pärlan som ligger i byn Landschut i nedre Bayern. Slottet är byggt 1729, har 10 rum, två badrum, tre uthus och två garage, badrummen är nyligen renoverade. Boyto 280 kvm.

Pris: 8 636 000 kr

4. Slott med renoveringschans

barockslott

Storslaget barockslott i Sachsen-Anhalt om 6 500 kvm med nyrenoverat tak och ny centralvärme. För den nya ägaren återstår att utföra restaureringen interiört och lägga en sista finputs. Slotett ritades av barockarkitekten Friedrich Joachim Stengel som hade ambitionen att skapa ett palats. Här finns 80 rum som användt fram till 2008 bland annat som verkstad.

Pris: 9 600 000 kr

barockslott2

Vill du köpa slotten så hittar du annonserna på tyska här.

www.immowelt.de

www.schloss-burg-verkauf.de

Kommentarer

Kommentera

lasarundersokning

Välkommen till oss på Gods & Gårdars redaktion – vi vill höra vad som inspirerar dig

Vill du komma och träffa oss på Gods & Gårdars redaktion och prata om vad som inspirerar dig och hur du tänker kring inredning och ditt hem?

Carl-Jan2

Följ med på herrgårdshelg med Gods & Gårdar och Carl Jan Granqvist

Den första Gods & Gårdar-helgen med Carl Jan Granqvist på Saxå bruk (7–9 april) blev snabbt fullbokad. Nu kan vi erbjuda samma program vid ytterligare ett tillfälle, den 28–30 april. Njut underbara måltider, se Alfred Nobels hem och besök Carl Jans andra herrgård, Stadra. PROGRAM – HERRGÅRDSHELG MED GODS & GÅRDAR FREDAG 28 APRIL 15.00–18.00 […]

Carl Jan Granqvist

På besök hos Carl Jan Granqvists älskade Saxå

För drygt 30 år sedan köpte Carl Jan Granqvist Saxå herrgård, som 
han så långt som möjligt återställt till dess ursprungliga karaktär 
från tidigt 1800-tal. Hit till stillheten i de djupa Bergslagsskogarna 
återvänder han så ofta han kan från alla engagemang. Läs också: Segersjö – släktgods med stolta anor Han kommer susande från Stockholm, i […]

gimo-001_300ppi

Följ med på våra herrgårdshelger!

Vill du uppleva det lustfyllda herrgårdslivet? Njuta av mat, vin och kåserier av Peder Lamm? Då kan vi rekommendera vår unika Gods & Gårdar-helg, som arrangeras vid tre olika tillfällen i höst.

Lille Ulefors i Telemark har gustavianska influenser.

Drömmen om herrgården blev sann

Som barn tyckte Per Ove att huset på höjden var spännande. Att han flera år senare skulle flytta han hit med sin fru Anemone hade han aldrig vågat drömma om. Här är Lille Ulefos i Telemark, en norsk herrgård med gustavianska influenser.