Nyrenässansslott med sjöutsikt.

Nyrenässansslott med sjöutsikt.

Nu har du råd med ett eget slott

Av Helena Nimbratt
Har du tänkt att köpa en 1:a i Stockholms innerstad? Då har du råd att köpa ett äkta slott i Tyskland. För dryga 3 miljoner får du ett 1700-talsslott med vallgrav och utsikt över en hel by.

1. Nyrenässansslott med sjöutsikt.

Ett äkta slott med tinnar och torn precis intill sjön Schwerin Mecklenburg-regionen i norra Tyskland. Slottet är i beboligt skick nerlusade vackra stuckaturer i taken och härlig terrass med utsikt mot sjön. 1 200 kvm boyta, 1 6000 kvm tomt.

Pris: 8 685 080 kr

2. 1700-talsslott med vallgrav

vallgrav2

Ett riktigt riddarslott med vallgrav och välvd bro, högt belägen med utsikt över en saxisk by i ett område som heter Mutzschen, öster om Leipzig i Tyskland. Huvudbyggnaden som rymmer 30 rum har fram till nu använts till ett museum och är i stort behov av renovering. Till hör en del mark, en park och damm. 1939 kvm boyta, 5,7 hektar mark.

Pris: 3 396 400 kr

3. Barockslott i gott skick

Sachsen-Anhalt-

Inte större än en ordentlig villa men i fint skick, precis intill en sjö och en egen park. Den vita pärlan som ligger i byn Landschut i nedre Bayern. Slottet är byggt 1729, har 10 rum, två badrum, tre uthus och två garage, badrummen är nyligen renoverade. Boyto 280 kvm.

Pris: 8 636 000 kr

4. Slott med renoveringschans

barockslott

Storslaget barockslott i Sachsen-Anhalt om 6 500 kvm med nyrenoverat tak och ny centralvärme. För den nya ägaren återstår att utföra restaureringen interiört och lägga en sista finputs. Slotett ritades av barockarkitekten Friedrich Joachim Stengel som hade ambitionen att skapa ett palats. Här finns 80 rum som användt fram till 2008 bland annat som verkstad.

Pris: 9 600 000 kr

barockslott2

Vill du köpa slotten så hittar du annonserna på tyska här.

www.immowelt.de

www.schloss-burg-verkauf.de

Kommentarer

Kommentera

Villa Strandskär byggdes runt 1896, då Sandhamn utvecklades till en exklusiv badort i skärgården. Huset har fått tillbaka sina originalfärger i gult och engelskt rött.

En plats för själen

Följ med till Villa Strandskär i Sandhamn, en genuin grosshandlarvilla med utsikt mot det öppna havet. Här bor Ebba Tillquist von Rosen, som vårdar släktens sommarhus med kärlek och känsla för historien. Kommentarer Kommentera

Mangårdsbyggnaden på Gunnerud är byggd i nyklassicistisk panelarkitektur 1829.

Gunnerud – i Frödings fotspår

På en sluttning vid Alsterälven i Värmland ligger Gunnerud, där Gustaf Fröding tillbringade sin barndoms somrar. Gården ägs i dag av Magnus och Kerstin Karlander, som rustat upp den gamla bruksmiljön med stor omsorg och känsla för historien. Kommentarer Kommentera

2CF050767

Njutbart lantliv på Hornsunds gård

För mer än ett kvarts sekel sedan lämnade Madeleine och Carl Gustaf Mörner storstaden för Hornsunds gård. Här lever de som landsbygdsbor med hjärtat där naturen och friheten finns. Res med Gods & Gårdar – upplev Skottland i höst Det kan vara svårt att motstå frestelser. När Madeleine kom till Hornsunds gård i mars 1985 […]

Hjuleberg_01

Danskt arv på Hjuleberg

På godset Hjuleberg är det danska släktskapet väl synligt i både konst och arkitektur.

Jordberga fick sitt barockinspirerade utseende 1906 med hjälp av den danske arkitekten Glaesel. Till höger: Idéerna är många, men till en början är det viktigast för Carl-Adam och Marie att sätta sig in i den nuvarande verksamheten.

Nya tider på Jordberga

Inte ännu, men snart. På Jordberga gods i Skåne ska Otto och Catherine von Arnold lämna över stafettpinnen till äldste sonen Carl-Adam med fru Marie – ett generationsskifte som präglas av såväl traditioner som nytänkande.       Kommentarer Kommentera