Carl Jan Granqvist

Carl Jan Granqvist och Niklas Bergqvist guidar oss till Rhônes viner på vinkällaren Grappe. Foto Anne Nybblaeus

Fåtal platser kvar – upptäck Rhôneviner med Gods & Gårdar på Grappe!

Visst vill du också utveckla din vinkunskap? Den 18 oktober bjuder Gods & Gårdar in till vinprovning på vinkällaren Grappe i Stockholm. Ett fåtal platser finns kvar till vinprovningen med Carl Jan Granqvist i sällskap med Niklas Bergqvist, ett unikt erbjudande till Gods & Gårdars läsare! Tillsammans utmanar Carl Jan Bergqvist och Niklas Bergqvist våra sinnen i […]

Carl-Jan2

Följ med på herrgårdshelg med Gods & Gårdar och Carl Jan Granqvist

Den första Gods & Gårdar-helgen med Carl Jan Granqvist på Saxå bruk (7–9 april) blev snabbt fullbokad. Nu kan vi erbjuda samma program vid ytterligare ett tillfälle, den 28–30 april. Njut underbara måltider, se Alfred Nobels hem och besök Carl Jans andra herrgård, Stadra. PROGRAM – HERRGÅRDSHELG MED GODS & GÅRDAR FREDAG 28 APRIL 15.00–18.00 […]

Carl Jan Granqvist

På besök hos Carl Jan Granqvists älskade Saxå

För drygt 30 år sedan köpte Carl Jan Granqvist Saxå herrgård, som 
han så långt som möjligt återställt till dess ursprungliga karaktär 
från tidigt 1800-tal. Hit till stillheten i de djupa Bergslagsskogarna 
återvänder han så ofta han kan från alla engagemang. Läs också: Segersjö – släktgods med stolta anor Han kommer susande från Stockholm, i […]

Fasanmiddag

Festlig fasanfest i 1800-talsanda

Välkommen till bords på Saxå herrgård. Måltidskonnässör Carl Jan Granqvist och legendariske kocken Gunnar Forssell skapar en historisk matupplevelse med fasanen i centrum. Kocken Gunnar Forssell sitter på kökstrappan i eftermiddagssolen och plockar en död fasan. Han samlar omsorgsfullt ihop de ulliga fjädrarna som annars dansar bort vid minsta lilla antydan till vindpust. I afton […]

Carl Jan i rökrock. I handen håller han François Villons Det stora testamentet.

Carl Jans stämningsfulla jul

Välkommen till Carl Jan Granqvists julfina hem på Saxå Bruk i Bergslagen. Här bjuder måltidsprofessorn ofta på delikatesser från trakten serverat på vackert porslin inramat med historiska berättelser.