Antonia Ax:son Johnson belönades med Gods & Gårdar-priset "Årets Kulturgärning" för sitt engagemang kring byggnadsvård och kulturhistoria.

Vilken fest det blev under premiären av Gods & Gårdar-galan på Nordiska Museet och Grand Antiques! Antonia Ax:son Johnson belönades med Gods & Gårdar-priset ”Årets Kulturgärning” för sitt engagemang kring byggnadsvård och kulturhistoria samt för att genom sitt mediaföretag sprida bildning i flera kanaler.

– Det känns naturligtvis mycket hedrande och alldeles särskilt roligt eftersom kultur har löpt som en röd tråd genom mitt liv. säger hon. Kultur och humaniora är som tvillingsjälar, de går hand i hand. Mitt första kulturintresse väcktes av min pappa som mycket tidigt visade mig de historiska aspekterna av min barndomsort Avesta, med sina rötter i 1600-talets järnbruk, byggnader och smedjor, stall och gårdar. Som mycket ung och nygift kom jag sedan till ett gods i Sörmland som hade varit i samma släkt i tretton generationer. Där gjorde jag en kulturhistorisk lärdomsresa.

Se fler av vinnarna på Gods & Gårdar-galan här!