Michaëla Treschow tycker om att laga mat och använder gärna sina gamla släktrecept. Här är hennes underbara efterrätt – mintchokladmousse.

Michaëla Treschow tycker om att laga mat och använder gärna sina gamla släktrecept. Här är hennes underbara efterrätt – mintchokladmousse.

MICHAËLAS MINTCHOKLADMOUSSE
6 personer

150 g mörk blockchoklad
6–8 plattor mintchoklad (After Eight)
3 ägg
3 dl vispgrädde

Så här gör du:
1. Smält blockchok- laden tillsammans med mintchokladen i vattenbad.
2. Rör ner ett helt ägg i den avsvalnade chokladen och sedan de två äggulorna, en i taget.
3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda med chokladen.
4. Vispa grädden och blanda med chokladsmeten.
5. Häll upp i portions- koppar och ställ kallt någon timme.

Baka även Fånöö Gårds äppelkaka!

NUVARANDE Frestande mintchokladmousse
NÄSTA Gårdens kycklingleverpastej