Den 21 november var det premiär för Gods & Gårdar-galan på Nordiska Museet och antikmässan Grand Antiques. Evenemanget Musik på Sörmländska Slott & Herresäten fick pris som Årets Upplevelse

Den 21 november var det premiär för Gods & Gårdar-galan på Nordiska Museet och antikmässan Grand Antiques. Evenemanget Musik på Sörmländska Slott & Herresäten fick pris som Årets Upplevelse samtidigt som de firade 25 år sedan starten.

I Sörmland ligger slotten och herrgårdarna tätt. I ”Musik på sörmländska Slott & Herresäten” som produceras av Scenkonst Sörmland i samarbete med lokala arrangörer öppnas dörrarna till över 20 kulturhistoriska pärlor och herrgårdar som ofta också är privata hem. Ljuva toner har kunnat avnjutas på exempelvis Elghammar, Mälby, Fiholm, Sundbyholm och Stålboga.
 Vad betyder priset för er?
– Det är lite extra i år eftersom det är 25 år sedan vi startade, säger Christofer Ekströmer som är musikproducent på Scenkonst Sörmland. Det är värmande, priset är som en 25-årsuppmuntran.
Vad betyder miljön för framförandet av musiken?
– Den kan betyda olika saker. Salongerna andas så mycket. Här kan framföras musik som samspelar med miljön och sedan kan en fantastisk dynamik uppstå genom brytningen mellan musikens karaktär och den historiska miljön. Brytningar är alltid intressant. Man kan tänka samtida musik som ger nya perspektiv på salongernas historia.

Se fler av vinnarna på Gods & Gårdar-galan här!