I tisdags fick Gods & Gårdars chefredaktör Erika Funke en exklusiv intervju med Kungen och Drottningen på Stockholms slott.

Tidigare i år fick Gods & Gårdars chefredaktör Erika Funke en exklusiv intervju med Kungen och Drottningen på Stockholms slott.

Det är inte ofta journalister släpps in i de eleganta salongerna på kungens kontor, men nu bjöd hovets presschef in till en hel timmes samtal med kungaparet om deras sommar- och trädgårdsliv på Solliden.

– Det var ett givande samtal, då både kungen och drottningen delade med sig av sina känslor för Solliden och sitt engagemang i trädgårdarna, berättar Erika Funke.

– Drottningen talade varmt om sina fuchsior, som enligt henne måste ses underifrån, och hur härligt det är att komma närmare barnbarnen under de lugna stunderna på Solliden. Kungen delade generöst med sig av sina minnen från barndomen, med glada ölandsbönder och halkiga cykelturer på vägen till badstranden. Han sade att han ville ge något ”pikant” till Gods & Gårdars läsare, och det lyckades han verkligen med!

Hela intervjun, och artikeln om kungaparets trädgårdar på Solliden, publiceras i Gods & Gårdars stora jubileumsnummer, nr 6 2016.

Läs också:

Fira kungens 70-årsdag på Kungliga slottet