Gransholms Herrgård har blivit utsedd till Årets Herrgård av Gods & Gårdar! Ägarna Maria och Jan Åke af Trampe fick ta emot pris på Gods & Gårdar-galan.

Gransholms Herrgård har blivit utsedd till Årets Herrgård av Gods & Gårdar! Ägarna Maria och Jan Åke af Trampe fick ta emot pris på Gods & Gårdar-galan den 21 november 2014 på Nordiska Museet i Stockholm.

I mer än 40 år stod småländska Gransholms Herrgård öde och tom. Tills Jan-Åke och Maria af Trampe köpte och renoverade den gamla gustavianska skönheten. Mangårdsbyggnaden från år 1812 i tre plan och med 22 rum är nu parets privata bostad och här driver de också en antikvitets- och inredningsbutik. Jan-Åke och Maria anser att det är ett privilegium att få bo i en historisk miljö, en miljö som fyller dem med stor ödmjukhet inför husets speciella karaktär.

Jan Åke och Maria af Trampe står utanför sin herrgård Gransholm. De har precis fått pris på Gods & Gårdar-galan i klassen Årets Herrgård.

Jan Åke och Maria af Trampe har vunnit priset Årets Herrgård för sin insats med Gransholm.

– Vi skulle aldrig kasta ut något som hör huset till, säger de. Man fogar sig efter huset, efter hur hantverkarna en gång tänkte och gjorde. Och det är verkligen genomtänkt, både planmässigt och rent praktiskt.

Se fler av vinnarna på Gods & Gårdar-galan här!

NUVARANDE Här är Årets Herrgård!
NÄSTA Gods & Gårdar-galans vinnare