Sontorpshjort – en härligt smakrik stek som kan serveras ljummen eller kall, med skyn från stekpåsen, och inlagda trattkantareller.

Sontorpshjort – en härligt smakrik stek som kan serveras ljummen eller kall, med skyn från stekpåsen, och inlagda trattkantareller.

SONSTORPSHJORT I ÖRTSKY

6–8 personer

1 kg dovhjortstek vitpeppar
2 vitlöksklyftor
8 enbär

1/2 dl olivolja
1 tärning grönsaksbuljong 1 tsk rosépeppar
1 näve timjan, färsk

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 100°. Gnid in den putsade, halvtinade steken med lite vitpeppar. Krossa vitlök med enbär
i mortel. Blanda med olivolja, bul- jongtärning och rosépeppar. Gnid in steken med kryddröran.

2. Lägg kött och timjan i en stekpå- se, sätt i en digital stektermometer och kör i ugn tills innertemperatu- ren är 55°. Ta ut steken ur ugnen och låt den eftersteka i påsen.

Här finns fler gårdsrecept!