I Bernadottebiblioteket förvaras de kungliga boksamlingarna. Här finns cirka hundratusen böcker som har tillhört våra Bernadottekungar och deras drottningar.Onsdagen den 25 mars visar bibliotekets personal den vackra miljön och berättar om den stora kulturskatten.

I Bernadottebiblioteket förvaras de kungliga boksamlingarna. Här finns cirka hundratusen böcker som har tillhört våra Bernadottekungar och deras drottningar. Onsdagen den 25 mars visar bibliotekets personal den vackra miljön och berättar om den stora kulturskatten.

Slottet bjuder in till Bernadottebiblioteket.

Slottet bjuder in till Bernadottebiblioteket.

Dessutom ingår de Bernadotteska fotosamlingarna bestående av en halv miljon fotografier och ett oskattbart musikarkiv. Lokalen är imponerande då fyra slottsarkitekter under en byggnadsperiod på hundra år satt sin prägel på rummet. Biblioteket stod färdigt 1796 och byggdes ursprungligen för att vara svenskt nationalbibliotek. Onsdagen den 25 mars kl 18:00-19:00 berättar Antoinette Ramsay Herthelius, Slottsbibliotikarie på Bernadottebiblioteket, om den stora kulturskatten. Entré Västra Valvet, Kungliga slottet.

Mer mer information och tider: www.kungahuset.se