Prinsessan Madeleine har besökt Gävle och sitt hertigdöme Gästrikland. Med sig hade hon maken Christopher O'Neill som fick besöka Gävle slott för första gången.

Prinsessan Madeleine har besökt Gävle och sitt hertigdöme Gästrikland. Med sig hade hon maken Christopher O´Neill som fick se Gävle slott för första gången.

 Måndagen den 2:a februari besökte H.K.H. Prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill Gävle. Prinsessparets dag inleddes på Gävle slott där landshövding Barbro Holmberg som dagens värd tog emot och bjöd till lunch. Ett 40-tal gäster från länets idrotts- kultur och näringsliv deltog i lunchen som bestod av Ugnsbakad rotselleri med apelsinhollandaise, lufttorkad kycklingfilé och en hasselnötsbrioche till förrätt, Persiljestekt Ockelbokyckling med rödbetspuré och Grönärtssås till huvudrätt och chokladpraliner från Gefle Chocolaterie som dessert. Med bland gästerna var Prins Daniels föräldrar Olle och Ewa Westling som bekant bor i Ockelbo. Enligt den ursprungliga planen var det endast prinsessan som skulle besöka Gävle, men planen ändrades då Chris hade en lucka i sitt program så nu fick även han se Gävle slott. Slottet, som är vid Slottstorget i Gävle är idag residens för landshövdingen i Gävleborgs, Barbro Holmberg.

 

Prinsessan Madeleine och Christopher O´Neill började dagen med ett besök på Gävle slott där de även åt lunch med landshödningen Barbro Holmberg och Prins Daniels föräldrar Ewa och Olle Westling.

Prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill började dagen med ett besök på Gävle slott där de även åt lunch med bl a landshövding Barbro Holmberg och Prins Daniels föräldrar Ewa och Olle Westling.