Romanskonsert på Kungliga Operan

En romanskonsert om förälskelse och ljus visas vid endast ett tillfälle, lördagen 7 februari 2015 kl 19.00. Se hovsångaren Karl-Magnus Fredriksson och pianisten Mattias Böhm på Operans stora scen.

”Mellan broarna” – en romanskonsert om förälskelse och ljus visas endast vid ett tillfälle och det är nu i helgen, lördagen den 7 februari kl 19.00. Hovsångaren Karl-Magnus Fredriksson ger en romanskonsert på Operans stora scen tillsammans med pianisten Mattias Böhm. Det blir sånger av bl a Stenhammar, Bellman, Olle Adolphson, Sibelius, Alfvén, Strauss och Evert Taube. En musikalisk resa om livet.

Hovsångare Karl-Magnus Fredriksson.

Hovsångare Karl-Magnus Fredriksson.

Karl-Magnus Fredriksson förmedlar  hopp, med ett knippe sånger som präglas av ett tema av förälskelse och ljus. Spannet från Bellman, Olle Adolphson och Taube fram till Korngolds ballad ur Die tote Stadt beskriver kärlekens förändringsevighet – hans eget begrepp. Den förtärande kärleken som skildras i Kung Eriks visor, kärleken som ger sår. Men ocksåkontrasten mellan stad och land: Stenhammars Bellman-hyllning Mellan broarna, Alfvéns Skogen sover och de övergivna skogssjöarna i Sibelius Runeberg-sättningar.

För mer information och biljetter kontakta www.operan.se