Nu presenterar vi ännu en succéresa till Skottland, skräddarsydd för Gods & Gårdars läsare. Vi upplever anrika gods och storslagen natur, och åker även över till England, där vi får en VIP-visning på makalösa Alnwick Castle.

Följ med på en fantastisk höstresa till Skottland och England, där vi upplever slott och gårdar, vacker landsbygd och storstaden Edinburgh. Vi besöker bland annat Stirling Castle, ett av ­Skottlands mest storslagna slott med en hisnande historia.

Följ med på VIP-visning i Alnwick Castle, Englands näst största bebodda slott.

Dagen efter hänförs vi av de magnifika inredningarna på Drumlanrig Castle, fyllda av utsökt måleri, textilier och konstföremål. Exteriören anses vara ett av de finaste exemplen på 1600-talets renässansarkitektur i Skottland.

På Alnwick Castle bor hertigen av Northumberland med familj. Här har man även spelat in tv-serien Downton Abbey.

Dagen därpå reser vi vidare till England, där vi känner historiens grymma vingslag på Lancaster Castle, för att senare njuta av de ombonade salongerna på Alnwick Castle, där hertigen av Northumberland, klanen Percy, bott sedan 700 år tillbaka. Här får vi en VIP-visning av slottets konst- och antikvitetssamling, med verk av Canaletto, Titian och Van Dyck samt utsökt Meissenporslin.

Resan bjuder även på whiskyprovning i destilleriet Glengoyne, ett av Skottlands mest berömda. På den engelska landsbygden i Upper Wensleydale möter vi bonden Richard Fawcett, som ger oss en personlig inblick i sin vardag bland hundar och får.

Vi avslutar resan med storstadsliv och en härlig middag i charmiga Edinburgh.

På charmiga Glengoyne Distillery får vi smaka både på historien och på utsökt skotsk whisky.

Foto: Shutterstock

Program – 4 dagar med Gods & Gårdar i Skottland och England

Torsdag 27 september

Ankomst till Edinburghs flygplats ca 14.10. Privat transfer via Forth Bridge mot Stirling Castle, ­beläget på toppen av Castle Hill. Vi tar del av slottets historia och kan ta en paus i slottets kafé. Privat transfer till vårt fyrstjärniga hotell på ­Glasgows landsbygd, där vi serveras middag.

Fredag 28 september

Efter frukost checkar vi ut och åker till charmiga Glengoyne Distillery, där vi får en guidad visning och ­whisky­provning. Lunch på lokal pub, sedan åker vi till Drumlanrig Castle där vi upplever de fantastiska ­inredningarna och konstsamlingarna. Efter en klassisk ­afternoon tea åker vi över gränsen till England och intar middagen på vårt fyrstjärniga hotell i Lake District.

Lördag 29 september

Efter frukost beger vi oss mot Lancaster Castle, där vi gör en djupdykning i Englands dramatiska historia. Lunch på lokal pub eller restaurang, därefter besöker vi fårbonden Richard Fawcett på hans lantgård i vackra Upper Wensleydale. Vi fortsätter till vårt fyrstjärniga hotell i Newcastle, där vi äter middag.

Söndag 30 september

Vi åker till Alnwick Castle, Englands näst största bebodda slott, där vi får en inspirerande VIP-­visning av konstsamlingarna. Lunch på lokal pub, därefter åker vi tillbaka till Skottland.
Incheckning på vårt fyrstjärniga hotell i Edinburgh, ­möjlighet till guidad stadsvandring och shopping. Avslutningsmiddag på trevlig restaurang.

Måndag 1 oktober

Frukost, utcheckning och transfer till flygplatsen.

Flygtider med SAS: 27 september Stockholm–Edinburgh
kl 12.55–14.10 1 oktober Edinburgh–Stockholm
kl 11.25–14.35

Allt detta ingår i resan • Flygresa Stockholm–Edinburgh t/r. • Samtliga transfers enl program inkl ­flygplats–hotell t/r. • Del i dubbelrum fyra nätter på fyrstjärniga hotell enligt program inkl frukost. • Tre luncher (exkl dryck), tre middagar
på hotellen och en avslutningsmiddag på ­restaurang (exkl dryck). • Ett besök på destilleri inkl. whiskyprovning. • En afternoon tea, inträden och besök på samtliga slott samt lantgård enligt ­program. VIP-visning på Alnwick Castle. • Lokal guide, talar engelska/norska/svenska under resans aktiviteter och program.

Pris per person i dubbelrum: 15 990 kr för prenumeranter på Gods & Gårdar (16 990 kr ordinarie pris). Enkelrumstillägg: 2 500 kr

Bokningen gör du här (http://skottland-englandutr.comers.se)

Vid frågor, kontakta UTG reseproduktion, tel 08-120 525 00 Samtliga priser är baserade på ett minimum av 23 personers deltagande. Vi reserverar oss för eventuella pris-/program-/valutaförändringar utanför vår kontroll.