I den Kungliga Borgen, KARL XIV Johans luftiga empirpaviljon på Gärdet i Stockholm, har fyra antikhandlare möblerat upp var sitt vardagsrum utifrån sina egna personliga inredningsfilosofier. Resultatet ser du i augustinumret av Gods & Gårdar.

I den Kungliga Borgen, KARL XIV Johans luftiga empirpaviljong på Gärdet i Stockholm, har fyra antikhandlare möblerat upp var sitt vardagsrum utifrån sina egna personliga inredningsfilosofier.
Vardagsrum möblerat av Erik Edelstam från L.Edelstam Konst & Antikviteter.

Vardagsrum möblerat av Erik Edelstam från L.Edelstam Konst & Antikviteter.

BORGEN7

Samma år som kung Karl XIV Johan kröntes, 1818, började han uppföra Kungliga Borgen på Gärdet. Arkitekten Fredrik Blom var den som förverkligade kungens vision genom att rita ett demonter- och flyttbart hus. Den utsedda platsen, kullen i väster, kallades Drottningberget och var noga vald, därifrån kunde Karl XIV Johan överblicka de militära övningarna som kunde pågå veckovis på Ladugårdsgärdet. Borgen användes också till festligheter, här anordnades både baler och supéer. För att fler gäster skulle rymmas reste man tält på det platta taket. Idag är Kungliga Borgen en populär festlokal, perfekt att hyra för alla olika slags kalas och event som till exempel bröllop och dop. Det arrangeras även konserter på Borgen.

Vill du boka Kungliga Borgen eller läsa mer: www.kungligaborgen.com