Antikhandlaren Karin Laserow gillar sin roll som programledare i Bytt är bytt på torsdagar i TV4.

Antikhandlaren Karin Laserow gillar sin roll som programledare i Bytt är bytt på torsdagar i TV4. Det är ett fartfyllt program där högsta vinsten är en halv miljon kronor – men har man otur och gissar fel kan det sluta med 500 kronor.

Karin, på vilket sätt skiljer sig höstens säsong av Bytt är bytt från den tidigare?

– Förra omgången var det premiär, nu har formen satt sig och programmet blivit ännu bättre. Dessutom är det två kändispar som tävlar tillsammans vilket ger en extra touch.

Vågar du avslöja någon rolig anekdot från inspelningarna?

– Ja, jäklar, ett felsteg vid en inspelning och det klirrade till i en glasskulptur av Vicke Lindstrand vilket gav ett sus i publiken.

Hur är det att arbeta med Renée Nyberg?

– Helt fantastiskt för en novis som jag. Hon är superproffsig och supporterande. Renées erfarenhet har gett mig trygghet och det är en härlig känsla. Jag tycker att vi kompletterar varandra, kanske ännu mer nu än förra gången.

Hur kan du veta allt om antikviteter?

– Vissa saker ligger mig varmare om hjärtat och ryms inom mitt kompetensområde. Andra saker måste jag förstås läsa på om. I takt med programmet utvecklas jag hela tiden och det är också det som är så himla roligt.

Karin inreder gärna med antikviteter mot svart och vitt, för att skapa effekt.

Karin inreder gärna med antikviteter mot svart och vitt, för att skapa effekt.

Vad tycker du att antikviteter gör för en inredning?

– Att blanda gammalt och nytt ger alla inredningar en skön och dynamisk atmosfär. Personligen möblerar jag gärna mot vitt, svart eller rött, då tycker jag att föremålen kommer bäst till sin rätt.

Vad skulle du ta med dig om det började brinna hemma?

– Först det levande och sedan skulle jag rädda mina franska kandelabrar i förgylld och brännförgylld brons. Jag har en känslomässig relation till kandelabrarna som skänker stämning både till vardag och till fest.

Är det något annat som du är särskilt förtjust i?

– Blåvitt kinesiskt porslin. Jag älskar sten, allt från porfyr till gråsten. Mahogny är en annan favorit. Helt otroligt att det är så billigt.

 

Se senaste programmet här https://www.tv4play.se/program/bytt-är-bytt

Läs mer på http://www.tv4.se/bytt-är-bytt

Läs också på Damernas Värld: Karin Laserows stilråd: ”Du är inte tant för att du har passerat 50”