Drottning Victoria och Prins Albert tillbringade gärna somrarna med familjen på sitt älskade Osborne House, Isle of Wight som hon själv kallade "A perfect paradise".

Drottning Victoria och Prins Albert tillbringade gärna somrarna med familjen på sitt älskade Osborne House, Isle of Wight som hon själv kallade ”A perfect paradise”.
Gästerna togs emot i den solgula salongen i representationsvåningen.

Gästerna togs emot i den solgula salongen i representationsvåningen.

Drottning Victoria av Storbritannien som regerade under större delen av 1800-talet har fått ge namn åt en epok känd för dubbelmoral och pryda stil-ideal – med erotiska undertoner. Höghalsade blusar, välsnörda korsetter, skira spetsar, vippiga krinoliner och putande turnyrer. I sin ungdom, under den klotrunda krinolinkjolens glansdagar i mitten av 1800-talet, älskade Victoria färg och glittrande juveler. Men i dag minns vi henne bäst för att hon under sina fyrtio sista år som änka konsekvent endast bar svart.

 

Buckingham Palace i centrala London blev för första gången centrum för hovlivet under Victorias rekordlånga tid på tronen från 1837 till 1901. Men det var sommarresidenset Osborne House på natursköna Isle of Wight vid Englands sydkust som var hennes personliga favoritplats. ”A perfect paradise” kallade hon palatset vid havet där hon tillbringade somrarna med sin älskade make Albert och deras nio barn. I dag kan vi vandra i hennes fotspår i den vackra trädgården, ta ett dopp i havet från familjens strand, kika in både i de magnifika officiella våningarna och i de privata rummen, som bevarades exakt så som hon lämnade dem 1901 när hon gick bort, omgiven av familjen på Osborne House.

 

 

NUVARANDE Drottning Victorias perfekta paradis
NÄSTA Sagolikt vacker gård till salu