Årets Nobelfest var den glittrigaste någonsin. Extra roligt var att kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prinsens fästmö hade valt svenska modedesigners till sina klänningar.

Årets Nobelfest var den glittrigaste någonsin. Extra roligt var att kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prinsens fästmö hade valt svenska modedesigners till sina klänningar.

Äntligen kom glittret och glamouren tillbaka till Nobelfesten då kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och även prinsens fästmö medverkade i år. Alla tre hade valt att bära klänningar från svenska designerns till festernas fest.

Victoria i Pär Engsheden

Kronprinsessans bar en rosenröd klänning i siden med draperat liv och voluminös kjol uppsydd av Pär Engsheden som även designade Victorias bröllopsklänning. Till detta bär Kronprinsessan stråldiademet, briljanthalsband med briljantkors, rubinbrosch samt briljantarmband. Kronprinsessan bär också Serafimerordens ljusblå band, briljanterat ordenstecken och briljanterad kraschan, samt ett miniatyrporträtt av Kungen inramat i briljanter.

Madeleine i Fadi el Khoury

Prinsessan Madeleine gjorde comeback i en vacker klänning byggd på lager av silkesorganza och italiensk tyll i toner av greige rosé, designad av Fadi el Khoury. Broderi för hand av glaspärlor, handfärgade i nyanser av taupe och bourgogne. Till detta bär Prinsessan Madeleine ett privat diadem och örhängen och brosch från Ametistgarnityret. Prinsessan Madeleine bär också Serafimerordens ljusblå band, briljanterat ordenstecken och briljanterad kraschan, samt ett miniatyrporträtt av Kungen inramat i briljanter. Christopher O’Neill bär Nordstjärneordens kors i blågult band.

Sofia i Ida Sjöstedt

Prins Carl Philips fästmö Sofia Hellqvist gjorde Nobel-debut i en klänning av Ida Sjöstedt,  i sidenduchesse och tyll med detaljarbete i handklippt och handbroderad paljettspets i nyanser av fuchsia och aubergine, till detta bärs privata smycken.

 

NUVARANDE Nobelfesten: Prinsessorna valde svensk design
NÄSTA 6 lyxiga grönsaker till jul