Den 13 juni 2015 får Sofia Hellqvist sin prins och blir prinsessa av Sverige. Men vem är hon? Här har vi samlat några uttalanden av och om Sofia.

Den 13 juni 2015 får Sofia Hellqvist sin prins och blir prinsessa av Sverige. Men vem är hon och hur fann hon och prinsen varandra ? Här har vi samlat några uttalanden av och om Sofia.

”Hon har fötterna på jorden, hon är klok, intelligent, driven. Hon är finast på jorden i mina ögon. Jag är lyckligast i världen.”
Prins Carl Philip i Hellenius Hörna.

”Vi kollade lite blygt på varandra, och visst sa det klick, men att det skulle sluta på det här viset kunde jag aldrig tro. Alla som känner Carl Philip märker på en gång att han är en otroligt ödmjuk, varm och snäll person. Det ser man i dina ögon direkt och vem kan motstå det. Ju mer jag lärde känna dig, desto mer växte det.”
Sofia till Expressen.

”Jag är här av den vackraste anledningen i världen, och det är kärleken. Så länge den är stark så är jag stark.”
Sofia till Dalarnas Tidningar om det framtida livet som prinsessa.

”Först ser vi självklart fram emot bröllopet. Barn ska vi naturligtvis ha i framtiden, men vi tar verkligen ett steg i taget.”
Sofia till Dalarnas Tidningar.

”Som ni förstår så har jag fått den stora äran att förlova mig med den här fantastiska unga tjejen.”
Prins Carl Philip på presskonferensen i samband med förlovningen.

Sofia Hellqvist och Carl Philip.

Sofia Hellqvist och Carl Philip.

Sofia Hellqvist är också mycket engagerad i Project Playground som hon grundat tillsammans med Frida Vesterberg. Organisationen hjälper utsatta barn i Kapstaden/Sydafrika med en trygg plattform så de kan utvecklas genom olika program och aktiviteter som exempelvis dans, fotboll och läxläsning. Om detta säger Sofia i samband med dokumentären ”Project Playground: En galen dröm” för TV3:

”Project Playground är den största delen av mitt liv, även så klart min relation. Men allt det som skrivs och spekuleras kring är en kontext som jag har svårt att identifiera mig med. Project Playground är min familj, mina barn, det fyller hela mitt liv, det stoltaste jag har i hela livet.”

”Det är fantastiskt att se hur de här barnen utvecklas mellan varje gång jag är nere och jobbar i Sydafrika. Jag är glad över att vi så konkret kan ge barn bättre möjligheter i livet genom en meningsfull och trygg fritid.”

Sofia Hellqvist.

Sofia Hellqvist.

NUVARANDE Sådan är vår blivande prinsessa
NÄSTA 5 gnistrande Cartierringar