Tina upp efter vintern med Kungliga Baletten! Dansvåren - Spring ´15 har kommit till Operahuset! En helt ny tolkning av Stravinskijs klassiska verk Våroffer samt ett nytt, spännande verk till musik av Brahms. Urpremiär den 20 februari på Kungliga Operan.

 

Tina upp efter vintern med Kungliga Baletten! Dansvåren – Spring ´15 har kommit till Operahuset! En helt ny tolkning av Stravinskijs klassiska verk Våroffer samt ett nytt, spännande verk till musik av Brahms. Urpremiär den 20 februari på Kungliga Operan.

En helt ny tolkning av Stravinskijs klassiker Våroffer och ett nytt verk till musik av Brahms. Den internationellt efterfrågade Johan Inger och det israeliska stjärnskottet Roy Assaf skapar varsitt nytt verk för Kungliga Baletten. Inget annat verk har haft så stort inflytande på den moderna dansen som Våroffer till Igor Stravinskijs suggestiva musik. En stor händelse är därför en nytolkning av den svenske, internationellt verksamme koreografen Johan Inger.

Kungliga Baletten dansar till hovkapellet under ledning av chefsdirigenten Lawrence Renes som därmed gör efterlängtad debut som balettdirigent på Operan. Både Renes och Hovkapellet har av en enig press hyllats för just nu aktuella Written on Skin (bl.a. i engelska Financial Times).

Internationellt verksam är också den israeliske koreografen Roy Assaf som skapar Ballader på dansgolvet direkt för Mariko Kida och Hokuto Kodama. Mariko gjorde senast Julia i Mats Eks Julia & Romeo, en prestation som hon blivit internationellt prisad för med bl.a. Benois de la Dance (dansens motsvarighet till filmens Oscar). Även här framförs musiken live – denna gång av pianisten Roland Pöntinen till musik av Johannes Brahms.

För mer info och biljetter kontakta : www.operan.se