Nu har vi glädjen att presentera en helt unik vinresa till Bordeaux, världens vinhuvudstad. Vår ciceron är Carl Jan Granqvist, som tar med oss på VIP-visningar till sina personligt utvalda vinslott. Vi avnjuter vinprovningar och förkovrar oss i vinets historia på Cité du Vin.

Under fyra innehållsrika dagar tar vinkännaren och gastronomen Carl Jan Granqvist oss med på en unik resa till Bordeaux. Vi bor bekvämt på Hôtel de Sèze, ett klassiskt,
4-stjärnigt hotell i centrala Bordeaux.

På ett par av vinslotten blir vi även bjudna på lunch. Under kvällarna njuter vi av det franska köket på noga utvalda restauranger i centrala Bordeaux.

Program – Gods & Gårdar i Bordeaux

Fredag 16 november

Avresa från Stockholm/Arlanda med KLM kl 06.30. Ankomst till Bordeaux kl 13.10 via Amsterdam. Med privat buss tar vi oss till Cité du Vin, där vi först äter lunch på en av vinmuseets trevliga restauranger. Här får vi sällskap av Fredrik Rudebeck, som äger ett av Bordeaux äldsta vingrossistföretag. Därefter upplever vi det interaktiva museet. Vi checkar in på vårt hotell, där vårt bagage redan är på plats. Kvällen fri för egna strövtåg.

På Château Ferrière får vi prova ekologiska viner.

Lördag 17 november

Frukost på hotellet, sedan ägnar vi dagen åt Médoc. Vi besöker Château Ferrière med ekologisk vinodling. Här får vi en rundtur för att sedan provsmaka deras utsökta viner. På anrika Château Kirwan välkomnas vi av familjen Schÿler. Efter visning och provsmakning bjuds vi på en lättare lunch. Middagen intar vi på den omtalade restaurangen Le Chapon Fin, där den unge köksmästaren spås en lysande framtid.

Söndag 18 november

Frukost på hotellet, därefter gör vi ett besök med lunch på Château de Cérons. Här får vi en visning av den anrika
egendomen, vackert belägen med utsikt över floden Garonne. Vi beger oss vidare till Sauternes, och exklusiva Château
Guiraud. På detta Premier Grand Cru Classé vinslott får vi en visning och provsmakning. Avskedsmiddagen avnjuter vi i Bordeaux, på högklassiga La Tupina.

Vinkällaren hos Château Ferrière, med anor från 1700-talet.

Måndag 19 november

Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och beger oss till Saint-Émilion, där allt kretsar kring mat och vin. Vi börjar med en guidad stadspromenad och hinner sedan med ytterligare ett vinhusbesök innan vi intar vår avskedslunch. Flyg från Bordeaux flygplats kl 18.00 till Stockholm Arlanda kl 22.55 via Amsterdam.

Allt detta ingår i resan:

Flyg Stockholm–Bordeaux tur och retur via Amsterdam. Logi i dubbelrum i tre nätter på 4-stjärniga Hôtel de Sèze i Bordeaux. Ciceron Carl Jan Granqvist och reseledare Michaela Jolin. Besök på Cité du Vin och guidad promenad i Saint-Émilion. Fem VIP-visningar och provsmakningar på vinhus. Fyra luncher, två middagar i Bordeaux, vid måltiderna ingår två glas vin, vatten och kaffe/te. Lokala, engelsktalande guider, lokala transporter med privat buss enligt program, lokala skatter och flygskatter.

Pris per person i dubbelrum: 25 900 kr för Gods & Gårdars prenumeranter (ordinarie pris 26 900 kr). Enkelrumstillägg 3 600 kr.

För mer information och bokning: Unlimited travel group alternativt mejla [info@utprod.se] eller ring 08-120 525 00.

Resan arrangeras av Gods & Gårdar i samarbete med Vinkällaren Grappe.

Château Guiraud, byggt 1766, är ett Premier Grand Cru Classé vinslott. Vi är exklusivt inbjudna till flera av de allra finaste vinhusen i Médoc, Cérons, Sauternes och Saint-Émilion.