Drömmer du också om att bo på ett franskt slott? Då kan vi rekommendera vår långhelg på fantastiska Château de Farcheville, som är reserverat bara för oss den första helgen i april. Njut av ett lyxigt äventyr, och låt dig inspireras av den franska slottsdrömmen!

Att köpa, renovera och inreda ett franskt slott kan låta som en saga. Men den sagan blev verklighet för Sophie Karlsson Bouniol och maken Conny Karlsson när de tog över Château de Farcheville, ett medeltida drömslott på den franska landsbygden, bara 45 minuter från Paris. I dag har de skapat en blomstrande verksamhet på slottet, där de erbjuder ett lustfyllt lantliv i exklusiv miljö, ackompanjerat av historiens vingslag.

Den första helgen i april har Sophie och Conny vikt en långhelg på Château de Farcheville bara för Gods & Gårdars läsare, med fokus på det goda slottslivet. Under tre dagar njuter vi av franska måltider tillsammans, och av det sköna lantlivet med allt från promenader, boule och ridning till lugna simturer i slottets exklusiva spa. Dessutom umgås vi förstås med Sophie och Conny, och tar del av deras erfarenheter av att leva med ett slott i Frankrike. På söndagen vidgar vi slottsvyerna ytterligare med ett besök på storslagna Vaux-le-Vicomte, Frankrikes kanske vackraste och bäst bevarade slottsanläggning. Här får vi både en privat visning och en trerätterslunch med vin.

Det franska slottet Château de Farcheville sett från utsidan med sin vallgrav och mur med vackra medeltida bågar.

Program

Fredag 5 april

Avresa från Stockholm/Arlanda med Norwegian kl 18.05, ankomst Orly-flygplatsen kl 20.45.
Transferbuss från Orly till slottet tar ca 40 minuter. Vi anländer till Château de Farcheville – som vi har helt för oss själva denna helg – ca kl 22.15.

Slottets ägare tar emot och välkomnar oss med en drink och tilltugg innan vi visas till våra rum.

Sovrum med vackert draperad sänghimmel i gult siden på det franska slottet Château de Farcheville

Foto: Mauro Rongione

Stort arbete har lagts på inredningen av de exklusiva sovrummen, där den historiska känslan finns bevarad.

Lördag 6 april

Efter en behaglig natt i våra slottsrum bjuds vi en frukostbuffé. Kl 10.30 samlas vi för att träffa slottets ägare och ta del av deras historia om hur de har skapat sin slottsdröm. Hur det gick till när de köpte, renoverade och inredde slottet och började driva sin verksamhet. Klockan 13 serveras vi en fransk trerätterslunch med vin. Eftermiddagen ägnar vi åt de aktiviteter som erbjuds på slottet. Här finns boulebana, tennisplan och ett underbart spa med hamam och pool. För den som önskar rida finns ett stall som ligger i närheten (ingår ej). Klockan 18.30 serveras en stämningsfull fyrarättersmiddag med vin.

Paret Sophie Karlsson Bouniol och maken Conny Karlsson, som lever sin slottsdröm på sitt franska slott Château de Farcheville.

Foto: Mauro Rongione

Sophie Karlsson Bouniol och maken Conny Karlsson lever sin slottsdröm.

Söndag 7 april

Efter den goda frukostbuffén får vi besök av Gods & Gårdars medarbetare Helena Höjenberg, som kommer att vara med oss hela dagen. Helena bor och arbetar i Paris och berättar om hur det är att leva som svensk här och driva eget.

Klockan 10.30 åker vi tillsammans till barockslottet Vaux-le-Vicomte.

Vy över franska slottet Château Vaux-le-Vicomte

Foto: Jonas Dahl

Barockslottet Vaux-le-Vicomte med den praktfulla trädgården ritad av Le Nôtre.

Vi får en visning av slottet, som en gång lär ha gjort den unge Ludvig XIV grön av avund. Därefter intar vi en trerätterslunch med vin i en restaurang på slottets ägor. Tillbaka på Château de Farcheville får vi en stunds vila innan vi samlas för aperitif kl 19. Efter kvällens middag umgås vi förslagsvis i slottets egen bar – Le Bar 1930.

Vackert smyckade slottsgemak i storslagna Vaux-le-Vicomte.

Foto: Mauro Rongione

Takmålningar av Le Brun i Salon d’Hercule på Vaux-le-Vicomte. Under söndagen får vi en privatvisning av slottet.

Måndag 8 april

Efter en skön sovmorgon tar vi en slät kopp te eller kaffe för att därefter njuta i pool- och spaavdelningen (för den som vill). Klockan 11 serveras en rejäl brunch, därefter är vi redo att ta del av någon av slottets alla aktiviteter. Klockan 15.30 tar vi farväl av Château de Farcheville och tar oss med egen buss till Orly-flygplatsen. Kl 21.25 flyger vi med Norwegian till Stockholm från Paris. Ankomst till Stockholm/Arlanda kl 23.55.

Vacker pool under inglasat tak i slottsmiljö

Foto: Mauro Rongione

I den nyrenoverade spa-avdelningen finns en 25 meter lång uppvärmd inomhuspool.

Allt detta ingår i resan:

Flyg Stockholm–Paris/Orly med Norwegian tur och retur. Transfer med egen buss Paris/Orly–Château de Farcheville tur och retur. Exklusiv vistelse på slottet (endast Gods & Gårdars gäster) med helpension i delat dubbelrum i tre nätter. Frukostbufféer, två fyrarättersmiddagar, en trerätterslunch samt en brunch på Château de Farcheville. Vinpaket till alla måltider (två glas vin till lunch, tre glas vin till middag) samt kaffe. Utflykt till Château Vaux-le-Vicomte med visning (engelsktalande guide), samt trerätters lunch med ett glas vin och kaffe. Helena Höjenberg är värdinna hela dagen, buss tur och retur mellan slotten.

Övrigt:
Tillgång till slottets faciliteter såsom spa-avdelning, bio, boule, tennis med mera. Det finns även ett begränsat antal cyklar att låna. 1,5 km bort finns ett stall för den som önskar. Detta ingår inte i priset.

Pris per person i dubbelrum: 22 500 kr för Gods & Gårdars prenumeranter (ord pris 23500 kr). Enkelrumstillägg: 2900 kr.

Boka din plats på resan i dag!

För mer information och bokning:  www.unlimitedtravelproduction.se
Alternativt mejla info@utprod.se eller ring 08-120 525 00.