Nu bjuder Gods & Gårdar in till ännu en lustfylld vinprovning på vinkällaren Grappe. Våra ciceroner är Carl Jan Granqvist och Niklas Bergqvist, som tar oss med på en doft- och smakintensiv resa, en vinprovning genom starkvinets historia, serverad med en specialkomponerad trerättersmeny. Upptäck sherry, port och madeira!

Två gas portvin av olika kulör i glas under en vinprovning.

Foto: Alamy Stock Photo

Vi serveras nio starkviner, bland annat en 20-årig sherry och portvin från 80-talet.

För 100 år sedan dominerade starkvinerna den svenska vin-konsumtionen. I dag för de en tynande tillvaro och de flesta känner knappt till skillnaderna mellan portvin och sherry. Det är synd, för inom genren ryms viner för alla tillfällen, och den begränsade efterfrågan gör att förhållandet mellan kvalitet och pris är enastående.

Just därför bjuder vi nu in till en afton på Vinkällaren Grappe då vi ägnar oss helt åt starkviner, med alla dess möjligheter.
Vi inleder med sherry med tilltugg, därpå följer en mustig gryta. Sedan portvin och madeira, serverat med ost, och avslutningsvis dessert.

Vi provar ett antal viner, bland annat en 20 år gammal sherry och portvin från 80-talet. Missa inte detta!

Arrangemanget är speciellt framtaget för Gods & Gårdars läsare, och antalet platser är begränsat. Boka din plats så snart som möjligt!

Allt detta ingår: Starkvinsprovning med nio olika viner. Spanska tilltugg samt en trerättersmeny bestående av en köttgryta, ost samt dessert.

Datum och tid: 12 december 2018 kl 18–21.

Plats: Vinkällaren Grappe, Grevgatan 5 i Stockholm.

Pris: 995 kr per person.

Bokning: Mejla ditt namn och ditt telefonnummer till red@godsochgardar.se. Alternativt ring Gods & Gårdar, tel 08-736 53 00.