Följ med Gods & Gårdar till ett av världens mest älskade resmål! Under några soliga dagar upplever vi Amalfikusten med allt från Neapels privata adelsmannapalats till exklusiva Capri, där vi tas emot av Kristina Kappelin på Villa San Michele.

Gods & Gårdars specialkomponerade Amalfiresa går utanför allfarvägarna till privata palats på en av Neapels bättre adresser och till en familjeägd mozzarella-farm. Men även till besjungna Capri och sköna Villa San Michele.

Nere vid kusten ligger juvelen Amalfi, vars forna makt överskuggar dagens lilla vitmenade stad som klättrar på bergsväggarna.

Foto: John Werich

Vi upplever den vackra trädgården vid Villa San Michele.

PROGRAM – Amalfikusten med Gods & Gårdar!

Lördag 6 oktober

Vi landar med flyg i Neapel via Tyskland och åker med buss till Kampanien. Under eftermiddagen
anländer vi till Salerno och checkar in på vårt fyrstjärniga hotell Grand Salerno där vi bor under hela vistelsen. På kvällen bjuds vi på en välkomst-aperitivo före den gemensamma middagen.

Söndag 7 oktober

Vi tar båten till Amalfi, där vi har tid att
besöka katedralen innan vi avnjuter en lunch på stranden med havets läckerheter. Uppe på bergskanten ovanför Amalfi tronar musikens stad, Ravello, där de förmögna familjerna byggde sina villor. I Villa Cimbrones trädgård beundrar vi utsikten och avnjuter en aperitivo innan bussen tar oss hem till Salerno. Kvällen och middagen på egen hand.

Måndag 8 oktober

Båttur till Capri längs en av världens vackraste kuststräckor. I Marina Grande tar vi en privat buss till Anacapri och Villa San Michele, den svenske läkaren Axel Munthes hem. Vi blir välkomnade av Kristina Kappelin, ser villan och den magiska parken, som utsetts till Italiens vackraste 2014. Tid för kaffepaus innan vi avnjuter en härlig lunch med utsikt över havet. Tid att strosa runt på egen hand i Capri innan vi åker tillbaka till Salerno för kväll och middag på egen hand.

Tisdag 9 oktober

Vi åker till Paestumbukten för ett besök hos en privat mozarellaproducent. Den svensk-italienska ägarinnan ger oss en rundvandring på gården, då vi får se mozzarellaproduktionen i mejeriet innan vi avnjuter en lunch i ägarfamiljens hem. Vi åker till världsarvet Paestum, där vi får en svensk guidning och besöker museet och Dykarens grav innan vi åker hem för middag
på egen hand.

Onsdag 10 oktober

Stadsvandring i Neapel med tid för lunch på egen hand, innan vi besöker en barockkyrka där man spelar upp till konsert enbart för oss. Exklusivt besök i ett historiskt privatpalats, fyllt med antikviteter. Åter till hotellet för att senare åka hem till den framgångsrika Anna Imparato och en generös middag, då vi får smaka på hennes syster Silvias världskända vin Montevetrano.

Torsdag 11 oktober

Mitt på dagen avgår flyget från Neapel till Sverige, via ett flygplansbyte i Tyskland.

 

Ovanför Amalfi tronar Ravello, där vi tar en aperitivo i Villa Cimbrones parkliknande trädgård med sin utsiktsplats över det oändliga, ”Belvedere dell’Infinito”. Välkomponerade måltider i trevligt sällskap väntar under resan och vi bor bekvämt på ett modernt fyrstjärnigt hotell på bästa adress i den trevliga staden Salerno vid slutet av Amalfikusten. Här finns möjligheter till promenader i de historiska kvarteren, shopping och att strosa längs den fina nyrenoverade strandpromenaden. 

Allt detta ingår i resan: I priset ingår flyg Stockholm – Neapel via Tyskland t/r, flygavgifter, fem nätter på fyrstjärnigt hotell, del i dubbelrum, transporter med buss/båt samt besöksmål enligt program, alla entréer, 5 frukostar, 3 luncher med vin/mineralvatten och espresso, 2 middagar med vin/mineralvatten och espresso, landstigningsskatt på Capri, svensk ciceron och guide, dricks till chaufförer, hotell och restauranger inom programmet samt skatt. 

John Werich, välkänd medarbetare i Gods & Gårdar, bor i Italien och är vår ciceron under resan.

Pris per person i dubbelrum: Prenumerantpris per person, del i dubbelrum: 24 990 kr. Tillägg för dubbelrum för enskilt bruk: 2790 kr.

Priset är baserat på de flygavgifter och skatter som gällde januari 2018. Vi reserverar oss för pris- och programändringar utanför vår kontroll och hänvisar till gällande reselag. För resans genomförande erfordras 25 deltagare. Resevillkor enligt favoritresor.se

Tänk på att: För en god reseupplevelse krävs god vigör inför promenader på ojämnt underlag och i trappor

Hemma på buffelfarmen hos Flavia Bergman och Filippo Morese blir vi bjudna på en härlig lunch.