I början av oktober åker vi på Gods & Gårdars tredje resa till sagolika Skottland! Njut av ett fullspäckat program med storslagna slott, genuint lantbruk och exklusiv whisky.

Årets Gods & Gårdar-resa till Skottland sträcker sig från lågländerna till högländerna, från grönskande kullar över dramatiska dalgångar till karga bergs- och kusttrakter – allt kantat med fantastiska vyer, slottsbesök och historia. I Inverness, det skotska höglandets huvudstad, besöker vi två berömda slott och får en levande bild av de blodiga århundraden som präglats av klanernas maktkamp. Vi imponeras av inredningarna på magnifika Blair castle och upplever norra Skottlands största slott, storslagna Dunrobin.

Dunrobin grundades redan under medeltiden, men huvuddelen byggdes 1835–1850.

Dunrobin grundades redan under medeltiden, men huvuddelen byggdes 1835–1850.

Vid sidan av slotten njuter vi förstås av single malt whisky och välkomnas av en lantbrukare som föder upp klassiska Highland cattle. Boka din plats på resan i dag!

4–8 Oktober 2019 Program Gods & Gårdar i Skottland

Blair Castle är sedan generationer tillbaka hem för grevarna och hertigarna av Atholl.

Blair Castle är sedan generationer tillbaka hem för grevarna och hertigarna av Atholl.

Fredag 4 oktober: Vid Edinburghs flygplats möter vi vår svensktalande lokalguide Kirsti Brown, som tar oss till dagens sevärdhet, det magnifika Blair Castle. Här ser vi unika familjeporträtt, landskapsmålningar och möbler från olika perioder. Runt slottet ligger den nyligen restaurerade 1700-talsträdgården i georgiansk stil. Efter besöket tar vi oss vidare mot Aviemore och gör på vägen ett uppehåll för traditionellt afternoon tea. Incheckning på vårt hotell, där vi också intar kvällens middag.

Matsalendukad i slottet Dunrobin i Skottland.

Dunrobin är med sina 189 rum norra Skottlands största slott.

Lördag 5 oktober: Vi beger oss norrut mot Inverness, med två historiskt intressanta slott. Först Cawdor Castle, som länge tillhörde släkten Calder. Från och med 1500-talet tillhör det klanen Campbell. Vi upplever inredningarna med vävda tapeter från 1600-talet. Därefter Dunrobin Castle, som sedan 1200-talet gått i arv bland grevarna och hertigarna av Sutherland. Här finns en magnifik trädgård, ritad av Sir Charles Barry, inspirerad av fransk barock.

SEGOD_Glenmorangie Still House

Vi äter lunch på en pub och besöker whiskydestilleriet Glenmorangie. Här bjuds vi på deras legendariska 18- och 25-åriga single malt whisky. Kvällens middag intas på hotellet.

Det medeltida skotska slottet Cawdor.

Foto: John Paul

Anrika Cawdor castle byggdes under 1300- och 1400-talet.

Söndag 6 oktober: Vi åker till Braemar Castle, i närheten av
högländernas Cairngorms National Park. Det är byggt 1628 av John Erskin, greve av Mar, i en skotsk medeltidsstil och liknar alltså en flera hundra år äldre borg.

SEGOD_Braemar Castle Spring bredd

Braemar Castle ligger vackert i närheten av högländernas Cairngorms National Park.

Under eftermiddagen besöker vi Aberdeenshire Highland Cattle Farm där vi visas runt av ägarinnan själv, Grace Noble, som föder upp den traditionella skotska nötkreatursrasen Highland Cattle. Vi äter lunch på en charmig pub, och får lite tid till att strosa runt och kanske shoppa i någon av byns butiker. Transfer till Perth, med gemensam middag på hotellets restaurang.

Grace Noble visar gärna upp sina Highland Cattle.

Grace Noble visar gärna upp sina Highland Cattle.

Måndag 7 oktober: Vi åker till Edinburgh, checkar in på hotellet och går på upptäcktsfärd. Guidad visning på Castle rock med Edinburgh Castle, lunch på en pub. Från slottet
leder gatan The Royal Mile fram till Holyrood Abbey
och Palace of Holyroodhouse – den brittiska kungafamiljens residens i Edinburgh. Guidad stadsvandring för den som önskar, annars fri tid att strosa runt. Avslutningsmiddag i stadskärnan.

Tisdag 8 oktober: Frukost, fri tid för den som vill gå ut på stan för en shoppingrunda, och utcheckning innan transfern avgår kl 11.30 till flygplatsen för hemresa.

Gods & Gårdars chefredaktör Erika Funke och resevärdinnan Marianne Själander är med under hela resan.

Gods & Gårdars chefredaktör Erika Funke och resevärdinnan Marianne Själander är med under hela resan.

Pris per person i dubbelrum: 17 500 kr. Enkelrumstillägg: 2 350 kr.

Allt detta ingår i priset: Flygresa Stockholm-Edinburgh direktflyg med SAS t/r. Samtliga transfers enligt program. Vattenflaskor tillgängliga under transporter. Del i dubbelrum fyra nätter på fyrstjärnigt hotell enligt program och inkl frukost. (Två nätter på samma hotell i Aviemore eller i området, en natt i Perth samt en natt i Edinburgh.) Tre luncher på pub/restaurang, tre middagar på hotellen och en avslutningsmiddag på pub/rest (exkl dryck), en afternoon tea. Inträden på alla slott samt destilleri och besök på lantgård. Lokal svensk/norsktalande guide, representant från Gods & Gårdar. Engelsktalande guider under slottsbesök etc. Resevärdinna från UTP.

Resfakta: Direktflyg SAS t/r. Utresa 4 okt Sthlm Arlanda–Edinburgh kl 9.20-10.35. Hemresa 8 okt Edinburgh–Sthlm Arlanda kl 14.10-17.20.

Bokning: www.unlimitedtravelproduction.se
Vid frågor, ring Unlimited Travel Production, 08-120 525 00.

Samtliga priser är beräknade på ett minimum av 25 deltagare. Vi reserverar oss för eventuella pris- / program- / valuta-förändringar utanför vår kontroll.