Designad skönhet! De stora modehusen gör inte bara kläder och parfym – de säljer även lyxig makeup. Här är nyheter för våren 2015.

Designad skönhet. De stora modehusen gör inte bara kläder och parfym – de säljer även lyxig makeup. Nytt är att makeupen lanseras och förändras i samma takt som klädkollektionerna.

Ovan: Gucci. Den nya doften Gucci Guilty Diamond finns både för herrar och damer. Damdoften är orientaliskt blommig med inslag av syren, kardemumma och patchouli, 745 kr/50 ml EdT. Herrdoften blandar italiensk citron och mandarin med lavendel, neroli, cederträ och patchouli, 955 kr/90 ml EdT

Dolce & Gabbana.

Dolce & Gabbana.

Dolce & Gabbana. Rött och guld i Collector’s Edition-serien. Läppstift, cirka 350 kr, puder, cirka 525 kr, och solpuder, cirka 525 kr.

Spännande läsning! Elizabeth Ardens livsöde och skönhetsimperium

YSL.

YSL.

Yves Saint Laurent. Makeup som väcker vårkänslorna med rosa och svarta inslag kommer i mitten av februari. Palett med ögonskuggor, 550 kr, den unika läppoljan med färgpigment, 295 kr, och svart glittrigt nagllack, 255 kr.

Giorgio Armani.

Giorgio Armani.

Giorgio Armani. Runway-kollektionen består av den makeup som modellerna på Armanis visning bär. De specialframtagna produkterna lanseras för första gången i mars och kommer att säljas i begränsad upplaga på NK Stockholm. Läppstift, 460 kr, palett för ansikte och ögon, 1 190 kr.

Se konstfilmen! Skönhetsideal genom tiderna

Burberry.

Burberry.

Burberry. Vid lanseringen av doften My Burberry kom även en makeupserie i begränsad upplaga. Guldskimrande puder med en svag  doft av parfym, cirka 525 kr, och återfuktande läppstift, cirka 260 kr.