I Garpenberg skålas det i såväl glögg som champagne när första advent firas. Julen ska vara en glamorös helg, anser Cilla och John Sandh, som gärna bjuder på fransk mat i de eleganta salongerna.

Cilla och John har funnit sitt hem i södra Dalarna. Här njuter de av stillhet och av att riktigt få ta hand om övernattande gäster. Till höger: Det blir fina perspektiv när rummen ligger i fil. Ljuskrona i oskariansk stil från 1800-talet.

Riddarstämning i stentrappan. Jaktlabradoren Douglas välkomnar gäster i entréhallen. Familjens hundar älskar liv och rörelse på slottet. Till höger: Vem som utfört måleriarbetena i taken är inte känt, men detaljer har släktskap med Nils Asplinds stil.

Praktfulla kandelabrar i mässing från mitten av 1800-talet förhöjer stämningen. Spröda smörbakade rån efter Johns gammelmormors recept serveras med färsk frukt och ljuvlig vaniljgrädde. Till höger: Milton har funnit sig tillrätta i en baljfåtölj i sengustaviansk stil.

Blå förmaket är samlingspunkt i slottet. De fasta snickerierna och dörrarna är ursprungliga. Väggarnas kinesiska tapet är original.

Framför en sprakande brasa samlas man gärna efter en vinterpromenad eller före middagen. Kölden kan vara sträng i Dalarna, men hundarna strosar gladeligen i den djupa snön.