Ta chansen att förverkliga herrgårdsdrömmen! Just nu finns många objekt till salu med priser från 2,8 till 69 miljoner kronor...

Ta chansen att förverkliga herrgårdsdrömmen! Just nu finns många objekt till salu med priser från 2,8 till 69 miljoner kronor…

6

6b

Karmansbo Herrgård
850 kvm huvudbyggnad, totalt 2528 kvm.
PRIS: 12 MSEK
Mitt i historisk och kulturellt bevarad bruksmiljö i vackra Bergslagen finner vi denna fina herrgård från 1759. Till gården hör en ö i sjön med brygga. Herrgården omges av en parkliknande trädgård som övervakas av en stor, helt magisk 550-årig ek. Huvudbyggnaden har punchveranda och vacker glasveranda mot trädgården. Mer info här.

2a

Götarsvik Säteri

Götarsvik Säteri

Götarsvik Säteri
850 kvm, 19 rum.
PRIS: 69,5 MSEK
Götarsvik Säteri i Örebro har en väldokumenterad historia. Corps de logiet uppfördes 1756 i Wijnbladsinspirerad stil av den adlade Nils. Med hela 3,5 kilometer strand finns möjlighet att bada och fiska lax och kräftor. Stallet med 50-talet boxar ger utmärkta möjligheter för galoppuppfödning. Från Götarsvik kommer bland annat Honeysuckle Player som gjort djupa avtryck i Svensk Galopp. Mer info här.

Schenströmska Herrgården

Schenströmska Herrgården

Schenströmska Herrgården

Schenströmska Herrgården
3610 kvm, 35 rum.
PRIS: 20 MSEK
Beläget intill Ramnäs Bruk ligger denna stiliga herrgård i mycket gott skick. Möjlighet finns för både konferens- och privatgäster att umgås, alternativt arbeta, i flera olika rum och salar. Herrgården har ett avskilt läge på udden med fantastisk utsikt över Kolbäcksåns strand. Till fastigheten hör en kaj för båt och en brygga med båthus. Mer info här.

Svartå Herrgård

Svartå Herrgård

Svartå Herrgård

Svartå Herrgård
1600 kvm, 45 rum.
PRIS: 15 MSEK
Ljuvligt beläget invid skog och park vid sjön Lilla Björken i Närke, ligger Svartå Herrgård, uppförd 1782 av Carl Falker. Här finns växthus, lusthus sam två flyglar. I herrgårdens ena plan har en gårdsbutik inretts. Mer info här.
Foto: Johan Höwler/Husfoto

Svaneholms Herrgård.

Svaneholms Herrgård.

Svaneholms Herrgård.

Svaneholms Herrgård
750 kvm, 15 rum.
PRIS: 14 MSEK
Svaneholms Herrgård i Värmland har under seklen ägts av flera framstående släkter efter det att på 1500-talet varit en av Gustav Vasas förläningar. Från 1907 fram till 1959 levde en av Europas rikaste män, John Bryntesson, här även kallad Guldkungen, här. Mer info här.
Foto: Johan Höwler/Husfoto

Torphammars Herrgård.

Torphammars Herrgård.

Torphammars Herrgård.

Torphammars Herrgård
1180 kvm
PRIS: 5,9 MSEK
Förverkliga dina drömmar om en egen herrgård. I Ånge finns en mangårdsbyggnad och två flygelbyggnader i unik, naturskön miljö, med egen ångbåtsbrygga i Ljungan. Ny relax och vinkällare ingår. Gården har tidigare drivits som konferenshotell av musikern Peo Jönis. Mer info här.

Eriksberg Hästgård

Eriksberg Hästgård

Eriksberg Hästgård.

Eriksberg Hästgård
470 kvm, ca 17 rum
PRIS: 11,5 MSEK
Herrgårdsliknande stor huvudbyggnad vid sjön Skiren i Åby, Norrköping. Här finns ridbana, ridhus, paddock, garage med 8 platser, traktorgarage och förråd. Egen strandkant.Vid stranden finns nybyggt bastuhus med soldäck. Enskilt läge men ändå mycket nära till Norrköping. Mer info här.

Håveruds Herrgård.

Håveruds Herrgård.

Håveruds Herrgård.

Håveruds Herrgård
750 kvm, 22 rum.
PRIS: 8,8 MSEK
Håveruds Herrgård uppfördes 1887 som bostad åt Alexander Theodor Halling, det vill säga Håfreströms Aktiebolags grundare och första disponent. Herrgården ligger synnerligen naturskönt mellan Dalslands kanal och sjön Övre Upperudshöljen. Sommartid sjuder det av liv längs med kanalen. Mer info här.

Storebro Herrgård.

Storebro Herrgård.

Storebro Herrgård.

Storebro Herrgård
364 kvm
PRIS: 8,5 MSEK
Sedan 1824 har Storebro Herrgård varit ett kärt landmärke i det lilla brukssamhället vid den brusande Stångån i norra Kalmar län. När brukspatronen Claes Fries lät uppföra herrgården, 1821‐24, med Nils Olsson från Åkarp i Lönneberga socken som byggmästare, hade bruket varit i drift i närmare 100 år. De senaste tre åren har herrgården genomgått ett intensivt restaurerings‐ och renoveringsarbete. Syftet har varit att återskapa byggnaden både exteriört och interiört till 1820‐talet. Mer info här.

Svenneby Herrgård.

Svenneby Herrgård.

Svenneby Herrgård.

Svenneby Herrgård
520 + 90 kvm, 10 rum.
PRIS: 8,5 MSEK.
Svenneby Herrgård med egen brygga vid sjön Fryken. Stilfullt och elegant renoverad huvudbyggnad med generösa sällskapsytor för representation och familjeliv. Stor sidobyggnad med stort garage och ny lägenhet om 2 ROK. Uppvuxen, parkliknande trädgårdstomt med tennisbana. Mer info här.

Mahuls Herrgård

Mahuls Herrgård

Mahuls Herrgård.

Mahuls Herrgård
320 + 18 kvm, 11 rum.
PRIS: 6,7 MSEK
Mahults Herrgård hard anor från 1796. Herrgården har de senaste 20 åren varit hem åt den välberömda kocken Stefan Holmström och hans familj. Renovering har under åren skett kontinuerligt med varsam hand. Är finns en större restaurangdel, stall, ridbana, hagar och en före detta tjänstebostad som idag använts som gästhus och Bed & Breakfast. Mer info här.

 

Skäggeberg Herrgård.

Skäggeberg Herrgård.

Skäggeberg Herrgård.

Skäggeberg Herrgård
415 + 105 kvm, 14 rum
PRIS: 6,5 MSEK
Herrgård med naturskönt läge med stor parkliknande tomt i centrala Sunne. Smakfullt renoverat och representativt boende med generösa ytor och sällskapsutrymmen. Här erbjuds möjlighet för den egna företagaren eller för den som ställer höga krav på sitt boende. Dubbelgarage. Mer info här.
Foto: Johan Höwler/Husfoto

Carltorp Herrgård

Carltorp Herrgård

Carltorp Herrgård.

Carltorp Herrgård
200 + 200 kvm, 6 rum.
PRIS: 3,75 MSEK
Norrländska Carltorp byggdes 1847 i fulltimmer. Här finns en stor parktomt och rymligt garage. Perfekt för familjen som söker ett representativt och fritt boende med möjlighet att driva eget företag i hemmiljö. Mer info här.

Marieberg Herrgård.

Marieberg Herrgård.

Marieberg Herrgård.

Marieberg Herrgård
412 kvm, 8 rum
PRIS: 2,8 MSEK
I centrala Kristinehamn ligger denna trevliga herrgård från 1756. Många sovrum och en relaxavdelning finns. Mer info här.
Foto: Johan Höwler/Husfoto

 LÄS MER: Så får du reda på din gårds historia! ”Släktforskning” för hus.

NUVARANDE Vilken herrgård väljer du? Nu är det köpläge!
NÄSTA Lär känna kungens hästar